120 FPS a devenit rapid un schimbător de jocuri pe Xbox Series X

Când Microsoft a anunțat pentru prima dată că Xbox Series X (și Series S) va sprijini jocurile cu până la 120 de cadre pe secundă, mulți dintre noi erau sceptici. Câte jocuri aveau de fapt să profite pe viitor de asta? După cum se observă, multe! Nici măcar nu au trecut șase luni de la lansarea noilor console și sunt deja peste 70 de jocuri cu suport pentru 120 FPS.

PlayStation 5 de la Sony nu se laudă cu atât de multe titluri de 120 fps, iar acest lucru se datorează următoarelor două motive – primul fiind faptul că implementarea compatibilității cu versiunea anterioară Xbox facilitează update-ul dezvoltatorilor de a suporta 120 fps în jocurile lor Xbox One, iar al doilea fiind funcția revoluționară FPS Boost.

Marele dezavantaj în acest moment este că majoritatea posesorilor de Xbox Series în 2021 nu dețin ecrane cu capacități de 120 de cadre pe secundă, dar acest lucru se va schimba odată cu trecerea timpului. Pentru cei care au ecrane cu 120 FPS, această caracteristică deja devine rapid un schimbător de jocuri și îmbunătățește considerabil plăcerea de a juca acele titluri cu 120 FPS.

Jocurile care beneficiază cel mai mult de 120 fps sunt jocurile cu multă mișcare rapidă, așa că ceva de genul Titanfall 2, care este întotdeauna un joc agitat și oferă multă de acțiune, se simte foarte transformat pe Xbox Series X. În mod similar, Tony Hawk’s Pro Upgrade Skater 1 + 2 – dezamăgitor, deoarece este un upgrade plătit – chiar se simte fantastic la 120 de cadre pe secundă, iar Rocket League este o altă îmbunătățire notabilă.

Desigur, multe dintre jocurile cu 120 FPS sunt incluse și în Xbox Game Pass, ceea ce face ca propunerea de a deveni membru să fie și mai bună pentru cei cu ecrane de 120 Hz.

Încercarea de a explica saltul de la 60 de cadre la 120 de cadre este dificilă deoarece nu este la fel evidentă ca trecerea de la 30 fps la 60 fps. În cele din urmă, totul se simte mai fluid, diferența devenind mai drastică în funcție de jocul pe care îl jucați. S-ar putea să nu observați nici măcar o îmbunătățire la anumite titluri, dar la altele, actualizarea poate duce la o experiență semnificativ mai satisfăcătoare în general.

Nu merită să alergați acum și să cumpărați un televizor nou, dar dacă v-ați gândit oricum să obțineți un nou display pentru Series X, merită cu siguranță să luați în considerare unul cu capacități de 120 fps. Gigantul spune că televizoarele OLED LG sunt cel mai bun mod de a experimenta jocurile pe Xbox Series X“.

Microsoft a pus multă grijă și atenție pentru a se asigura că Xbox Series X este capabil să accepte jocuri la 120 de cadre pe secundă și, dacă echipa ține pasul cu FPS Boost, își va păstra cu ușurință locul în magazine ca o consolă cu capacitate de 120 fps la 4K.

The following two tabs change content below.
mm

Adrian F.

De la o vârstă fragedă, am fost sudat la un PC sau la o consolă. Dragostea mea pentru jocuri a început de la mijlocul anilor ‘95, când am cumpărat un HC 2000 și jucam jocuri încărcate de pe casete audio, apoi am trecut la jocurile pe PC pănă când am pus mâna pe un Xbox 360 și de atunci pasiunea față de Xbox nu arată niciun semn de încetinire.