20 de milioane de jucători pe PC-uri vor trece la “TV Gaming” până în 2022

20 de milioane de jucători pe PC-uri vor trece la “TV Gaming” până în 2022

         Cel mai recent raport al companiei de cercetare Jon Peddie Research nu este foarte încurajator dacă sunteți un jucător pe PC. Potrivit analistului, din ce în ce mai mulți jucători de pe PC se vor îndrepta spre gaming-ul pe TV din cauza creșterii prețurilor la GPU și a unor caracteristici ale jocurilor, cum ar fi 4K și HDR, pe care un PC trebuie să fie capabil să le atingă pentru a ajunge la performanța unei console. Pe lângă asta nu doar prețul crescut al componentelor hardware împing gamerii către console, ci și venirea serviciilor de streaming, cum ar fi Google Stadia sau noul serviciu xCloud de la Microsoft.

        Google Stadia și xCloud sunt dovezi clare că acest mod de joc va deveni din ce în ce mai dezvoltat și va împinge jucătorii departe de jocurile pe calculator. Serviciile cloud gaming reduc costul general al “jocurilor” într-o măsură semnificativă, iar oricine are un abonament, un televizor Smart și un controler poate doar să îl conecteze și să se joace. În schimb, un PC bun de jocuri costă de obicei în jur de 40 mil., la care se mai adaugă și costul suplimentar al accesoriilor. Chiar și console precum Xbox One și PS4, care costă mai puțin de jumătate, vor deveni mai scumpe decât un serviciu simplu de jocuri pe bază de cloud, plus că venirea lui 5G va susține acest nou segment streaming.

GraficGameMachinesnot-PC
www.jonpeddie.com

        Jon Peddie Research prognozează că 20 de milioane de utilizatori de PC-uri ar putea trece la platformele care rulează pe televizor în perioada 2018-2022. Majoritatea vor veni de la calculatoare low-end (sub 1000 $), dar datorita imbunatatirilor de care beneficiază televizoarele, consolele și telefoanele mobile, precum si titlurile exclusiviste ale consolei, vor fi afectate și gamerii de la mid-range si high-end.

The following two tabs change content below.
mm

Adrian F.

De la o vârstă fragedă, am fost sudat la un PC sau la o consolă. Dragostea mea pentru jocuri a început de la mijlocul anilor ‘95, când am cumpărat un HC 2000 și jucam jocuri încărcate de pe casete audio, apoi am trecut la jocurile pe PC pănă când am pus mâna pe un Xbox 360 și de atunci pasiunea față de Xbox nu arată niciun semn de încetinire.