9 lucruri pe care Xbox Series X le face și PS5 nu

Lucrurile mici contează …

Având în vedere lansarea dezastruoasă a Xbox One în 2013, cred că de data aceasta Microsoft a ieșit câștigător cu Xbox Series X. După părerea mea are câțiva ași în mânecă, care îl clasează la câțiva pași înaintea lui PlayStation 5.

 1. Xbox Series X este mult mai compact – Dimensiunile X-ului sunt 30,1 cm înălțime, 15,1 cm adâncime și 15,1 cm lățime. În comparație, PS5 are o înălțime de 39 cm, o adâncime de 26 cm și o lățime de 10,4 cm.

 2. Xbox Game Pass – oferă acces la peste 200 de jocuri.

 3. Xbox Backwards Compatibility – Puteți juca mii de jocuri originale Xbox, Xbox 360 și Xbox One fără absolut nicio problemă pe Xbox Series X.

 4. Xbox Series X are mai multi teraflopi și un SSD mai mare – În realitate pe Xbox Series X veți utiliza doar 802 GB, deoarece 198 GB sunt rezervați fișierelor sistemului de operare Xbox. Ținând cont de sistemul de operare al PS5, spațiul utilizabil de pe SSD ajunge să fie de doar 667 GB.

  XboxSeriesXvsPS5

 5. Memoria poate fi mărită cu un SSD Expansion, care deja poate fi cumpărat.

 6. Smart Delivery – Insigna „Smart Delivery” te asigură că primești gratuit versiunea potrivită a jocului pentru Xbox-ul pe care îl deții.

 7. Quick Resume – reluarea rapidă a jocurilor.

 8. Suport VRR – Variable Refresh Rate.

 9. Puteți folosi controller-ul de pe generația anterioară pe Series X – Imaginați-vă scenariul – faceți upgrade de la PS4 la PS5 și vă invitați prietenul să jucați FIFA 21. Din păcate, aveți decât un controller DualSense care a venit cu PS5-ul. Dacă îi oferiți prietenului un controller din colecția DualShock 4, acesta nu funcționează. Deci, asta înseamnă alți 350 RON de cheltuit pe un nou controller doar pentru a juca jocuri PS5 cu prietenul. DualShock 4 funcționează bineînțeles cu PS5, dar numai pe jocurile PS4. Aceste probleme nu există dacă faceti upgrade de la Xbox One la Xbox Series X. Puteți utiliza controller-ele de pe One pe Series S/X fără nicio problemă.

   

   

The following two tabs change content below.
mm

Adrian F.

De la o vârstă fragedă, am fost sudat la un PC sau la o consolă. Dragostea mea pentru jocuri a început de la mijlocul anilor ‘95, când am cumpărat un HC 2000 și jucam jocuri încărcate de pe casete audio, apoi am trecut la jocurile pe PC pănă când am pus mâna pe un Xbox 360 și de atunci pasiunea față de Xbox nu arată niciun semn de încetinire.