Avantajele Xbox Live Gold

- 3,280 vizualizari

Avantajele Xbox Live Gold

           Observ ca in aceasta generatie a crescut numarul consolelor din Romania care au abonament de GOLD sau PS PLUS. Adevarul e ca in ziua de astazi o consola fara un astfel de abonament ar fi echivalentul unui TV fara cablu. Sau a unui telefon fara credit. Pur si simplu nu te poti bucura de o consola la adevarata ei valoare daca nu ai un astfel de abonament, mai ales in aceasta generatie cand 90% din gaming se bazeaza pe online. Am decis sa enumar cateva din avantajele ale acestui abonament. Observ pe comunitate multi gameri care inca nu au un astfel de abonament si asteapta FREE WEEKEND-uri de GOLD, dar apar in lista mea jucand jocuri noi ca ASSASSIN’s CREED ORIGINS sau altele, jocuri care costa mult mai mult decat un abonament de GOLD pe un an. Asa ca haideti sa facem o analiza a ceea ce ofera XBOX LIVE GOLD in 12 luni de abonament.

cdkeys-xbox-live-banner


1. JOCURI GRATUITE
         Era clar ca vom incepe cu acest punct. MICROSOFT ofera 2 jocuri gratuite in fiecare luna pe XBOX 360 si 2 jocuri gratuite pe XBOX ONE. Cei de pe XBOX 360 pot confirma si jocurile de XBOX ONE si le vor adauga in libraria contului lor de XBOX ONE. In momentul in care trec pe XBOX ONE vor putea juca toate jocurile confirmate. Imi aduc aminte cand am trecut de pe 360 pe ONE, a fost o supriza placuta sa am acces la 20 de jocuri de XBOX ONE pe care le confirmasem inainte.Gamerii de XBOX ONE au acces la toate cele 4 jocuri gratuite oferite de MICROSOFT.
         Un alt bonus ar fi anumite jocuri pe care XBOX le ofera aleatoriu in decursul anului abonatilor de GOLD. In 2017 au fost jocuri ca LIMBO, TEKKEN TAG TEAM TOURNAMENT 2, LOST ODYSSEY, etc. In concluzie abonamentul de GOLD ofera peste 50 de jocuri gratuite pe an. Pentru aproximativ 200 de lei pe an, consider ca merita sa adaugi peste 50 de jocuri in librarie. Libraria este variata si ofera hit-uri ca ASSASSIN’s CREED SYNDICATE, DEAD SPACE 2 sau THE WITNESS. Si acestea sunt doar jocuri din luna Aprilie.

2. GAMING ONLINE
       Al doilea avantaj pe care il ofera acest abonament este ca puteti juca online toate jocurile voastre preferate. Puteti trimite mesaje, puteti organiza party-uri in care comunicati cu prietenii vostri. E absolut fantastic feeling-ul sa joci jocuri online. Chiar recent prietena ma ruga sa joc PUBG deoarece era fascinata de ideea de a supravietui impotriva a 99 de playeri reali. MICROSOFT sanctioneaza mesajele vulgare sau rasiste, deci mediul online de pe XBOX are un grad de toxicitate redus.
Iar ca BONUS, MICROSOFT ofera alte jocuri gratuite, majoritatea fiind jucabile doar online. WARFRAME, WORLD OF TANKS, KILLER INSTINCT sau cel mai popular joc de pe TWITCH in acest moment, FORNITE , sunt toate gratuite daca aveti abonament GOLD.

3. REDUCERI, REDUCERI, REDUCERI
         In fiecare saptamana, MICROSOFT ofera anumite reduceri ce poarta numele de DEALS WITH GOLD. Majoritatea reducerilor sunt valabile doar pentru abonatii GOLD si ofera reduceri substantiale la anumite jocuri de XBOX ONE sau 360.
XBOX STORE ofera si campanii de reduceri la aproximativ 3 luni, in care regasim peste 500 de jocuri in campanie. Desi aceste campanii ( CRACIUN, BLACK FRIDAY, SUMMER ) sunt valabile si pentru cei fara GOLD, abonatii XBOX LIVE GOLD vor beneficia de reduceri mai subtantiale la jocurile selectate.
Iar ca BONUS, uneori mai apar si reduceri de 100% la anumite jocuri sau DLC-uri. De exemplu, DLC-ul SEVERED pentru DEAD SPACE 2 este acum gratuit pe STORE. ALAN WAKE, BATTLEFIELD 4, GEARS OF WAR sunt jocuri care au oferit astfel de DLC-uri.

4. FREE WEEKENDS
         Numim acest punct FREE WEEKENDS. Dar aici intra si jocurile BETA. Multe jocuri ofera o perioada BETA, inainte de a lansa jocul pe piata. Cam toate jocurile FPS MULTIPLAYER din ultimii 2 ani au avut un astfel de mod: RAINBOW SIX SIEGE, OVERWATCH, SW BATTLEFRONT 1 si 2, BATTLEFIELD, etc. E fantastic sa joci 4-5 zile din OVERWATCH inainte de lansarea oficiala a jocului.
       Si sa ne reintoarcem la FREE WEEKENDS. Multe jocuri ofera anumite WEEKEND-uri gratuite pentru a promova jocurile lor. RAINBOW SIX SIEGE ofera cam 4 astfel de weekend-uri pe an, OVERWATCH cam 3. Cred ca am jucat peste 15 jocuri in variante FREE WEEKEND anul trecut. INJUSTICE 2, HALO, THE DIVISION, GHOST RECON WILDLANDS, etc sunt doar cateva din jocurile care au oferit un astfel de weekend. Chiar in acest weekend, avem 4 jocuri ce ofera FREE WEEKEND. Weekend-ul viitor va fi PUBG de exemplu. E clar ca ai ce juca pe XBOX atat timp cat ai un abonament de XBOX LIVE GOLD. Ce imi place cel mai mult la acest mod trial de a juca anumite jocuri e ca am reusit sa gust suficient anumite jocuri cat sa ma satur de ele. INJUSTICE 2 de exemplu, l-am butonat cu prietena un weekend intreg si am reusit sa economisesc banii pe care i-as fi dat pe jocul respectiv.
Si normal ca avem BONUS si pentru aceasta categorie : Abonatii GOLD mai primesc uneori FREE WEEKEND-uri de EA ACCESS sau perioade TRIAL de XBOX GAME PASS.

         Acestea sunt principalele avantaje pe care le ofera XBOX LIVE GOLD. Abonamentul il puteti cumpara pentru aproximativ 200 de lei pe an sau 40-50 de EURO, in functie de sursa de pe care il achizitionati. E un pret apropiat de costului unui joc nou si va ofera 1 an intreg de avantaje pe XBOX. Numai timp sa aveti 🙂

The following two tabs change content below.
mm

Hriscu Ionut - Andrei

Totul a inceput cu Rambo, urmand ca dupa o perioada sa fac un upgrade la Terminator. Nu erau jocuri, ci clone chinezesti alea unor console precum Atari 2600 si Nintendo Entertainment System. Astfel a inceput pasiunea pentru aceasta industrie, urmand sa trec prin fiecare generatie de console, imbatranind odata cu ea. Dupa ce am crezut ca aceasta industrie nu mai poate oferi nicio supriza, Xbox 360 a reusit sa ma atraga inapoi in joc, demonstrandu-mi ca viitorul jocurilor video este pe maini bune.
mm

Ultimele articole scrise de Hriscu Ionut - Andrei (vezi tot)