Brevetul Microsoft dezvăluie controlerele care transformă mobilul în Xbox portabil

Brevetul Microsoft dezvăluie controlerele care transformă mobilul în Xbox portabil

            Un brevet Microsoft depus luna trecută a dezvăluit planurile pentru controlere care vor transforma smartphone-urile în console Xbox portabile. Brevetul, depus la 9 iulie, este pentru un dispozitiv de încărcare pentru module detașabile. Deși nu există nicio mențiune specifică Xbox în aplicație, câteva desene prezintă butoane și simboluri familiare Xbox.

brevetxboxcontroler           Controlerele vor aborda anumite probleme frecvent întâlnite în gaming-ul pe dispozitivele mobile, cum ar fi: alunecarea degetelor pe ecran și spațiul înghesuit de comenzile jocului pe ecran. Caracteristicile posibile pentru controlere includ difuzoare încorporate, mufă pentru căști și suport pentru căști wireless.

brevetxboxcontroler3           Aceste controlerele detașabile fac cu siguranță ca telefoanele inteligente să arate similar cu Nintendo Switch, însă diferența majoră față de consola Nintendo este că noile controlerele din brevetele Microsoft se vor concentra pe activarea serviciului streaming de jocuri video (Project xCloud) pe telefoanele mobile. Jocurile nu vor fi descărcate pe dispozitive, ci vor fi rulate direct pe serverele Microsoft.

           Totuși, aceasta nu va fi prima încercare Microsoft de a intra pe piața jocurilor de mână. Cu câțiva ani în urmă Robbie Bach a dezvăluit că proiectul „Xboy” era în dezvoltare, dar dispozitivul nu a părăsit nici etapele conceptuale înainte de a fi anulat.

Sursa: www.digitaltrends.com

The following two tabs change content below.
mm

Adrian F.

De la o vârstă fragedă, am fost sudat la un PC sau la o consolă. Dragostea mea pentru jocuri a început de la mijlocul anilor ‘95, când am cumpărat un HC 2000 și jucam jocuri încărcate de pe casete audio, apoi am trecut la jocurile pe PC pănă când am pus mâna pe un Xbox 360 și de atunci pasiunea față de Xbox nu arată niciun semn de încetinire.