Cea mai norocoasă generație de gameri

Cea mai norocoasă generație de gameri

….care nu știe să aprecieze plăcerea de a fi gamer

              E nasol să ai 30 de ani. Ai bani de jocuri, dar nu ai timp de ele . Mai apare o promoție pe XBOX STORE și cumperi jocul în speranța că poate îl joci când vei fi mai liber. Mai bagă MICROSOFT o promoție la XBOX GAME PASS și vreo cateva jocuri tari. Cumperi și tu că e promoție pe 3 luni și iți dai seama că expiră și nu ai apucat să descarci niciun joc din program. Mai prinzi un joc la GAMES WITH GOLD pe care sperai sa îl prinzi la reducere și când colo îl prinzi gratis. Îl confirmi și rămîne acolo la READY TO INSTALL. Împreună cu încă vreo 300 de jocuri.


              Observ mulți gameri tineri pe comunitatea facebook – XBOX ROMANIA sau XBOX ONE ROMANIA. Și imi aduc aminte de cum o ardeam eu la vârsta lor. Împrumutam CD-uri cu mai multe jocuri pe ele. Instalam frumos jocul, copiam CRACK-ul de la CLASS. Și mă bucuram frumos de joc , nerealizând de fapt că jocul pe care îl aveam era fără cinematic-uri. Am terminat DRIVER 1 de doua ori fără să-mi dau seama ca nu are ”filmulețe”. Sau fără comentariu în cazul celebrului FIFA. Țin minte că pe la FIFA 2002 am realizat că jocul are comentariu. Până atunci o ardeam cu WINAMP-ul deschis la jocurile FIFA 98,99,etc. Ce e ala WINAMP ? ‘ai de capu’ vostru .

winamp             Apoi a venit o vreme în care jocurile piratate reprezentau exact versiunea completă a jocului. Veneau cu un CRACK semnat de CLASS, RELOADED sau VITALITY. Numai că erau mai greu de procurat. Țin minte că jocurile aveau uneori un video de intro cu logo-ul BUSYKA, ce reprezenta alias-ul tipului care se ocupa cu piratarea jocurilor noi. Iar când îmi împrumuta cineva un joc nou sa il copii, mergeam la mai mulți prieteni să ii las și pe ei sa copie jocul și le ceream alte jocuri împrumut la schimb. Iar dacă aveai chef să joci multiplayer, mergeai la un NETCAFE. Fie că nu aveai NET acasă, fie că versiunea ta pirata nu putea fi jucată ONLINE.reloaded               Iar cu timpul, au venit vremuri mai frumoase: FILELIST, STEAM, etc.

steam             Ideea e că acum cand mă uit în urma imi aduc aminte de sutele de jocuri pe care le-am terminat. Miile de lumi pe care le-am vizitat. Printesele pe care le-am salvat. Acum din lipsă de timp liber e mai greu să vizitez WASTELAND-ul din FALLOUT sau tărâmul din WITCHER 3.


               Dar ce mi se pare mai trist e să văd că majoritatea gamerilor din ziua de azi se rezumă doar la jocuri ca PUBG, FORTNITE sau RAINBOW 6. În timp ce GAMEPASS-ul primește regulat jocuri super ca FALLOUT,QUANTUM BREAK sau RISE OF THE TOMB RAIDER. În timp ce EA oferă anumite jocuri și la prețuri de 6$ la doar un an de la lansare. Sau MICROSOFT oferă jocuri ca AC SYNDICATE sau METAL GEAR SOLID V grauit. Și din păcate nimeni nu le joacă. Rar mai văd gameri în lista mea de prieteni care mai joacă un joc ”cu poveste”. Din acest motiv producătorii oferă jocuri aproape gratuit. Din acest motiv companii ca TELLTALE intră în faliment. Iar companii ca ACTIVISION renunță la campanii SINGLE-PLAYER pentru moduri online furate din alte jocuri populare.


             Această generație este generația care a oferit cele mai bune servicii gamerilor. Serivicii ce le-au oferit pe tavă sute de jocuri gratuite sau jocuri la prețuri nesimțit de mici. Și cu toate astea gamerii au preferat să se rezume la aceleași 2-3 jocuri MULTIPLAYER.


               Si ca să inchei cu o intrebare :  CÂTE JOCURI AȚI TERMINAT ÎN 2018 ?

The following two tabs change content below.
mm

Hriscu Ionut - Andrei

Totul a inceput cu Rambo, urmand ca dupa o perioada sa fac un upgrade la Terminator. Nu erau jocuri, ci clone chinezesti alea unor console precum Atari 2600 si Nintendo Entertainment System. Astfel a inceput pasiunea pentru aceasta industrie, urmand sa trec prin fiecare generatie de console, imbatranind odata cu ea. Dupa ce am crezut ca aceasta industrie nu mai poate oferi nicio supriza, Xbox 360 a reusit sa ma atraga inapoi in joc, demonstrandu-mi ca viitorul jocurilor video este pe maini bune.
mm

Ultimele articole scrise de Hriscu Ionut - Andrei (vezi tot)