CEO-ul Epic asigură fanii Xbox în urma demonstrației PS5 Unreal Engine 5

         CEO-ul Tim Sweeney a postat recent pe Twitter un mesaj pentru a-i liniști pe fanii Xbox (și PC). În tweet-ul său, Sweeney a dezvăluit că tehnologia Nanite și Lumen care alimentează incredibilul demo pe care l-am văzut la începutul acestei săptămâni ar fi „fully supported” și „awesome” pe seria Xbox X:

    “Demonstrația Unreal Engine 5 pe PlayStation 5 a fost punctul culminant al anilor de discuții între Sony și Epic cu privire la viitoarele arhitecturi grafice și de stocare. Puterea tehnologiei Nanite și Lumen va fi complet acceptă atât pentru PS5 cât și pentru Xbox Series X.” – Tim Sweeney

Unreal Engine 5

        Într-o continuare, Sweeney a menționat că și PC-urile performate vor susține această tehnologia, în timp ce platformele actuale, cum ar fi Xbox One, va reduce calitatea folosind tehnici tradiționale de redare și iluminare.

         Unreal Engine 5 va fi disponibil pentru dezvoltatori în previzualizare la începutul anului 2021 și în versiune completă la sfârșitul anului 2021. Șeful Xbox Phil Spencer a comentat recent despre dezvăluire, precizând că echipa Xbox este „încântată să aducă aceste inovații UE5 în viața Xbox Series X.”.

The following two tabs change content below.
mm

Adrian F.

De la o vârstă fragedă, am fost sudat la un PC sau la o consolă. Dragostea mea pentru jocuri a început de la mijlocul anilor ‘95, când am cumpărat un HC 2000 și jucam jocuri încărcate de pe casete audio, apoi am trecut la jocurile pe PC pănă când am pus mâna pe un Xbox 360 și de atunci pasiunea față de Xbox nu arată niciun semn de încetinire.