China interzice copiilor să joace jocuri video online în timpul săptămânii

China implementează o nouă restricție pentru jocuri online, care va afecta copiii și adolescenții cu vârsta sub 18 ani, relatează CNBC. Copiii vor putea juca jocuri online doar o oră pe zi (20:00 – 21:00) în weekend și în sărbătorile legale. Jocurile zilnice sunt interzise.

Companiile care oferă servicii de jocuri online minorilor vor trebui să respecte aceste reguli și nu vor putea oferi jocurile copiilor în afara acestor ore. Furnizorii de jocuri vor trebui să solicite utilizatorilor să se înregistreze cu numele lor real, iar utilizatorii vor trebui să fie conectați pentru a juca. Companiile de jocuri sunt responsabile pentru a se asigura că minorii nu accesează jocurile în afara timpului permis.

China interzice copiilor să joace jocuri video online în timpul săptămânii

Noile reguli sunt menite să protejeze sănătatea fizică și mentală a copiilor, iar presa națională și administrația publică au declarat că liniile directoare abordează „problema utilizării excesive de către minori” a jocurilor online. China a avut anterior o restricție care limitează jocul la 1,5 ore pe zi, dar jocurile erau permise în majoritatea zilelor.

Tencent, un furnizor important de jocuri din China, a declarat că doar o mică parte din veniturile sale din jocuri provin de la jucători mai tineri. Compania intenționează să pună în aplicare noile cerințe și și-a exprimat sprijinul pentru aceste reguli.

Nu este clar cum aceste noi reguli vor afecta jocurile care funcționează folosind App Store. Apple Arcade nu este un factor, deoarece nu este oferit în China, dar există jocuri ‌în App Store‌ care necesită o conexiune online.

China, în 2016, a început să solicite dezvoltatorilor de jocuri mobile să își licențieze oficial jocurile cu guvernul și, în 2020, a făcut presiuni asupra Apple pentru a elimina jocurile ‌din App Store‌ de la dezvoltatorii care nu s-au conformat. De atunci, Apple a scos zeci de mii de jocuri din „App Store‌” din China.

The following two tabs change content below.
mm

Adrian F.

De la o vârstă fragedă, am fost sudat la un PC sau la o consolă. Dragostea mea pentru jocuri a început de la mijlocul anilor ‘95, când am cumpărat un HC 2000 și jucam jocuri încărcate de pe casete audio, apoi am trecut la jocurile pe PC pănă când am pus mâna pe un Xbox 360 și de atunci pasiunea față de Xbox nu arată niciun semn de încetinire.