CoronaVirus – se amână noua generație de gaming ?

CoronaVirus – se amână noua generație de gaming ?

          Mai multe site-uri de specialitate din industria jocurilor video vorbesc de efectele pe care virusul CoronaVirus îl poate avea asupra acestei industrii. Personal încerc să mă țin departe de știrile despre noul virus, mai ales că multe au rolul de a crea panică pentru view-uri.
            Însă se pare că acest virus se extinde și prea curând nu va fi o rezolvare a situației. Ce înseamnă asta pentru jocurile video ?
           În primul rând E3 2020 nu arată foarte bine. După ce SONY, dar și alte companii au declarat că nu vor lua parte la eveniment, în această săptamână directorul de creație a evenimentului și-a dat demisia. Foarte multe evenimente au fost anulate în ultima perioadă, printre care și un eveniment MINECRAFT care ar trebui să aibă loc tocmai în SEPTEMBRIE. E clar că E3 scarțâie și fără CoronaVirus, iar faptul că multe eventuri se vor anula în 2020 mă fac să cred că producatorii vor prefera să facă și ei un anunț asemănător.
           Probabil, cred că va fi moartea E3-ului care și așa era considerat de unii un eveniment depășit, care nu își mai are rostul în epoca internetului și a YOUTUBE-ului.

CoronavirusXboxSeriesX           Bine, bine, dar nu se amână noua generație din cauza E3-ului. Din contră: ne vom izola în casă și ne vom juca ca nebunii. Așa că e cel mai bun moment să se lanseze o nouă generație de console.
            În primul rând, MICROSOFT sau SONY nu au vreun depozit uriaș plin de console NEXTGEN pe care așteaptă să le distribuie în magazin. Consolele încă nu au fost fabricate, iar situația fabricilor din CHINA este destul de gravă. Analiștii financiari vorbesc de faptul că fabricile din CHINA nu vor putea lucra la potențialul așteptat, existând riscul ca XBOX sau PLAYSTATION să nu poată satisface toate comenziile pe care le vor primi de sărbători.
           Fiecare consola iși dorește un start bun pentru a câștiga generația, dar există riscul ca banii care ar fi cheltuiți cu marketingul noii console să fie aruncați pe geam, deoarece companiile nu pot atinge vânzările dorite.
          Daca aceste console nu se lansează, nici jocurile NEXT GEN nu se pot lansa și există riscul ca anumite companii să intre în faliment. Acestea au cheltuit anumite bugete pentru dezvoltarea jocurilor și cel mai celebru caz ar fi al companiei UBISOFT care a avut un 2019 dezastros și se bazează pe lansarea noi generații pentru a-și reveni.
           Până în acest moment nicio companie nu a anunțat amânarea noii generații, ambele tabere așteptând probabil până în vară pentru a vedea exact cum va progresa această situație. Pe de altă parte, nimeni ar dori să amâne lansarea noii generații atâta timp cât concurența își va lansa noua consolă, furând astfel startul viitoarei generații de gaming.
          Recomandarea mea e să vă cumpărați cât mai multe jocuri la următoarea campania de sale care se aude că va fi foarte curând. Să vă faceți stocul și de GAME PASS și GOLD. Mai cumpărați și câteva cărți să fie acolo. Și nu vă faceți griji din cauza banilor, pentru că sunt șanse mici să plecați anul acesta în concediu, așa că vă ramân de acolo.
           Cum vedeți voi acestă situație în care acest virus afectează industria jocurilor video și nu numai ?

The following two tabs change content below.
mm

Hriscu Ionut - Andrei

Totul a inceput cu Rambo, urmand ca dupa o perioada sa fac un upgrade la Terminator. Nu erau jocuri, ci clone chinezesti alea unor console precum Atari 2600 si Nintendo Entertainment System. Astfel a inceput pasiunea pentru aceasta industrie, urmand sa trec prin fiecare generatie de console, imbatranind odata cu ea. Dupa ce am crezut ca aceasta industrie nu mai poate oferi nicio supriza, Xbox 360 a reusit sa ma atraga inapoi in joc, demonstrandu-mi ca viitorul jocurilor video este pe maini bune.
mm

Ultimele articole scrise de Hriscu Ionut - Andrei (vezi tot)