EA a pierdut 3 miliarde de dolari in actiuni dupa scandalul cu STAR WARS BATTLEFRONT 2

EA a pierdut 3 miliarde de dolari in actiuni dupa scandalul cu STAR WARS BATTLEFRONT 2

        Star wars

          De cand a inceput scandalul legat de microtranzactiile din NFS PAYBACK si STAR WARS BATTLEFRONT 2, actiunile companiei au scazut continuu, valoarea acestora scanzand cu peste 8 procente sau peste 3,1 miliarde de dolari.

         Cred ca este pentru prima oara in aceasta industrie cand o companie ajunge sa piarda bani (si ce suma de bani), doar pentru ca a lansat un joc. Pierderile sunt uriase pentru corporatie, mai ales ca fiecare joc lansat de EA din acest an, a primit recenzii proaste si vanzari sub asteptari. Ca sa va faceti o idee, MASS EFFECT ANDROMEDA a ajuns in aproximativ 6 luni sa faca parte din Vault Games – EA ACCESS, NFS PAYBACK a primit o reducere de 35% la doar 2 saptamani de la lansare, iar STAR WARS BATTLEFRONT 2 (jocul care trebuia sa aduca echilibru in FORTA), i-a uscat de 3 miliarde de dolari si probabil va ajunge in maxim 3 luni in programul EA ACCESS.

         Si inchei postarea cu un citat din OBI-WAN KENOBI, care se potriveste foarte bine in acest scandal :

”You were the Chosen One! You were supposed to destroy the Sith, not join them. You were supposed to bring balance to the force, not leave it in darkness.”

The following two tabs change content below.
mm

Hriscu Ionut - Andrei

Totul a inceput cu Rambo, urmand ca dupa o perioada sa fac un upgrade la Terminator. Nu erau jocuri, ci clone chinezesti alea unor console precum Atari 2600 si Nintendo Entertainment System. Astfel a inceput pasiunea pentru aceasta industrie, urmand sa trec prin fiecare generatie de console, imbatranind odata cu ea. Dupa ce am crezut ca aceasta industrie nu mai poate oferi nicio supriza, Xbox 360 a reusit sa ma atraga inapoi in joc, demonstrandu-mi ca viitorul jocurilor video este pe maini bune.
mm

Ultimele articole scrise de Hriscu Ionut - Andrei (vezi tot)