Esports – în curând sport oficial în România

Pe 21 iulie a fost anunțat că Esports-ul va fi recunoscut prin lege ca sport oficial

Anunțul a fost făcut în cadrul Esports Summit Bucharest, un eveniment care i-a avut ca invitați pe Mara Mareș (Consilier de Stat), Adrian Socaciu (Institutul Român Sportiv) și Alexandru Ion (Nexus Gaming/Romanian Esports League).

Astfel, jucătorii și cluburile de esports din România vor avea același statut ca cel al sportivilor și cluburilor profesioniste tradiționale.

    “Nevoia susținerii sporturilor electronice în România este reală, iar oportunitatea reglementării lor este foarte clară. Am reușit, în mai puțin de un an de zile, să înființăm un grup de lucru care a formulat o propunere de lege simplă, suplă și bine fundamentată, care va permite României să ajungă din urmă, într-un timp scurt, țări cu o lungă istorie în acest domeniu. Este o lege care va încuraja mii de tineri să transforme pasiunea pentru gaming într-o profesie ca jucător profesionist de esports.” – Mara Mareș

Prin această lege dedicată Esports va fi ajutat în primul rând jucătorul român, care va avea o motivație în plus pentru a face performanță și de a concura pentru premii de milioane de dolari în marile competiții internaționale.

Legea va fi depusă în Parlament la începutul sesiunii din luna septembrie, urmând ca până la sfârșitul anului noua formă a actului normativ să fie aprobată.

Sunt destul de puține țări care au recunoscut Esport-ul ca sport oficial. Printre acestea se numără SUA, Rusia, China, Finlanda, Africa de Sud, Ucraina sau Nepal. Un astfel de demers a eșuat recent în Suedia, așa că până nu va fi lege, să nu ne facem prea multe speranțe.

The following two tabs change content below.
mm

Adrian F.

De la o vârstă fragedă, am fost sudat la un PC sau la o consolă. Dragostea mea pentru jocuri a început de la mijlocul anilor ‘95, când am cumpărat un HC 2000 și jucam jocuri încărcate de pe casete audio, apoi am trecut la jocurile pe PC pănă când am pus mâna pe un Xbox 360 și de atunci pasiunea față de Xbox nu arată niciun semn de încetinire.