Este oficial! PES și FIFA vor avea un nou concurent – UFL

După marea dezamăgire PES, în care după 2 ani de dezvoltare, jocul a primit o re-branduire, iar trailerele de până acum sunt de toată jena și de un real amatorism, ca să nu mai spunem că jocul nu arată deloc a “next-gen” și asta pentru că Konami a schimbat strategia și se va axa mai mult pe partea online, EA Sports nu a venit nici ea cu prea multe noutăți și a prezentat același joc de ani de zile îmbunătățit cu ceva funcții.

În aceste condiții, în care atât Konami cât și EA Sports sunt concentrate acum doar în a stoarce de bani pe userii acestor jocuri, ci nicidecum pe calitate, revoluție, grafică gameplay realist, etc., mai că toți ne-am pierdut speranța, însă un nou nume intră pe scenă, fix când fanii își pierduseră speranțele. Da, e oficial! Atât FIFA cât și PES primesc direct o palmă peste bot, pentru că un nou joc de fotbal stă să se lanseze, iar acesta se va numi UFL.

Spre deosebire de FIFA și PES, acest joc nu este dezvoltat de vreo companie în goana după profit, ci de foști jucători frustrați FIFA sau PES, care vor să schimbe direcția în care celălalte jocuri de fotbal au luat-o și să revoluționeze industria cu un joc de fotbal realist, creat de fani, pentru fani, după dorințele fanilor.

Cei care stau în spatele acestui proiect, sunt persoane din Cipru, Belarus, Ucraina și Lituania, uniți sub numele de Strikerz Inc., adică în sfârșit un joc dezvoltat de europeni, pe continentul unde fotbalul este ca o religie.

Având în vedere aceste lucruri, mai ales că europenii au altă viziune asupra fotbalului, diferită față de japonezi sau canadieni, jocul promite multe mai ales că e dezvoltat pe Unreal Engine 4, iar pe viitor chiar Unreal Engine 5, unul dintre cele mai realiste motoare de joc. Și mai interesant este că toți cei talentați și care vor să ajute la dezvoltarea acestui joc sunt așteptați să se alăture acestei echipe, tot ce trebuie, este doar să completați un formular pe site-ul lor.

Jocul este în dezvoltare încă din 2016, va fi gratuit, dezvoltat în primă fază pentru console, urmând ca apoi să ajungă și pe PC sau alte platforme, axat pentru început mai mult pe faza online, însă cireașa de pe tort sunt licențele, unde se pare că noul joc va avea chiar mai multe licențe decât PES și asta datorită colaborării cu FIFA Pro, deci vom vedea în joc cam toate licențele care sunt disponibile în FIFA, iar prin acest lucru UFL devine din start un rival foarte puternic pentru FIFA și PES.

Lansarea primei versiuni este așteptată în acest an, însă multe alte noutăți vom primi în curând, dar deja întregile comunități de FIFA și PES sunt entuziasmate, mai ales că jocul promite foarte multe și dorește revoluționarea acestui segment în gaming, în bine, fiind dezvoltat de fani pentru fani, ceea ce ne face să avem așteptări foarte mari în anii care vor urma.

Voi ce părere aveți? Va schimba acest nou joc de fotbal această industrie, iar cei de la EA Sports și Konami vor avea de suferit?

Sursa: Manuel Herlea – Facebook Page

The following two tabs change content below.
mm

Adrian F.

De la o vârstă fragedă, am fost sudat la un PC sau la o consolă. Dragostea mea pentru jocuri a început de la mijlocul anilor ‘95, când am cumpărat un HC 2000 și jucam jocuri încărcate de pe casete audio, apoi am trecut la jocurile pe PC pănă când am pus mâna pe un Xbox 360 și de atunci pasiunea față de Xbox nu arată niciun semn de încetinire.