Fortnite a fost anunțat pentru Xbox Series X și PlayStation 5

Fortnite, popularul joc de luptă royale, va fi oficial disponibil pentru Xbox Series X și PlayStation 5 la lansarea acestora.

         Epic a postat recent notele de corecție cu privire la Unreal Engine 4.25, precizând că motorul deja avea suport îmbunătățit pentru platformele deja existente, dar a adăugat „suport de primă clasă” pentru „următoarea generație de console de jocuri”. Acest lucru presupune că Fortnite va avea suport pentru consolele de ultimă generație chiar de la lansarea acestora.

„Planificăm să susținem progresia cross-compatibility în generațiile și platformele consolei, astfel încât contul, progresia și articolele dvs. să fie preluate”, se arată în anunțul oficial.

Fortnite a fost anunțat pentru Xbox Series X și PlayStation 5

        Aceasta este o veste minunată pentru fanii Battle Royale, care au așteptat confirmarea stării jocului pe consolele viitoare. Ceea ce este și mai bine este că dezvoltatorul Epic Games a confirmânt că va exista cross-compatibility între platformele actuale și viitoare. Toate progresele salvate de pe vechile console vor fi transferate în sistemele viitoare.

          Fanii Fortnite nu numai că vor fi mulțumiți să vadă că lupta royale extrem de populară se va muta pe console de ultimă generație, dar va primi și actualizare grafică. Epic a dezvăluit și că jocul va fi migra către noul model Unreal Engine 5 la jumătatea anului 2021.

“Deși nu putem împărtăși anumite caracteristici în acest moment, hardware-ul mai puternic ne va permite să îmbunătățim performanțele și imaginile. La lansare, versiunea Fortnite pe care o lansăm pe consolele viitoare va fi construită cu Unreal Engine 4. Vom migra Fortnite către Unreal Engine 5 la jumătatea anului 2021.” – Epic Games

The following two tabs change content below.
mm

Adrian F.

De la o vârstă fragedă, am fost sudat la un PC sau la o consolă. Dragostea mea pentru jocuri a început de la mijlocul anilor ‘95, când am cumpărat un HC 2000 și jucam jocuri încărcate de pe casete audio, apoi am trecut la jocurile pe PC pănă când am pus mâna pe un Xbox 360 și de atunci pasiunea față de Xbox nu arată niciun semn de încetinire.