Prețul Xbox Series X ar putea strivi PlayStation 5

O nouă analiză susține că Microsoft va suferi o pierdere mare pentru a învinge PS5.

          Xbox Series X nu se conturează doar a fi mai puternic decât PlayStation 5, ci ar putea chiar ajunge să fie mai ieftin. Potrivit unei analize într-un episod recent al lui Geoff Keighley’s (jurnalist de jocuri video și prezentator de televiziune) pe Youtube, Microsoft va trebui să suporte pierderi în noua generație de console pentru a câștiga bătălia cu PS5.
         Analistul Wedbush, Michael Pachter, a prezis că Microsoft va avea un preț țintă de 400 de dolari pentru Xbox Series X, preț care ar fi semnificativ mai mic decât prețul estimat al PS5, de 500 de dolari.

„Din câte am văzut, Sony va trebui să ceară 500 de dolari pentru PS5. Microsoft dacă vrea să reducă prețul cu 100 de dolari, o va face. Cred că așteaptă ca Sony să ciripească mai întâi, iar apoi vor dezvălui prețul și data lansării.[…] Foarte probabil cândva în noiembrie, posibil 400 de dolari, iar fanii vor primi foarte mult pentru 400 de dolari” – Michael Pachter.

(Image credit: www.theburnin.com)

          Dacă acest scenariu pare familiar, se datorează faptului că exact opusul s-a întâmplat la începutul generației actuale de console.
          La E3 2013, Microsoft a dezvăluit că Xbox One ar costa 500 de dolari și câteva ore mai târziu Sony a dezvăluit că PS4 va costa 400 de dolari, ceea ce a jucat un rol imens în faptul că PlayStation a condus și a iesit victorios în războiul prețurilor generației actuale de console.
         Peter Moore, un veteran din industria jocurilor, care a ajutat echipa Xbox (prin era Xbox-Xbox 360) să concureze cu PlayStation 2 și Nintendo GameCube, a fost de acord cu previziunile lui Pachter atunci când a intrat în emisiunea lui Keighley.

„Aceasta este oportunitatea în acest moment, așa cum am făcut-o cu Xbox 360, să intram, să punem prețul corect. Să profităm de această criză globală acum, deoarece setea și pofta de aceste experiențe online nu au fost niciodată mai mari. Să provocam pe Sony să intre la 500 de dolari.” – Satya Nadella (CEO al Microsoft)

        Nici Sony, nici Microsoft nu au dezvăluit încă prețul noilor lor console, dar ne așteptăm ca acest lucru să se schimbe în curând. Se zvoneste că Sony va avea un eveniment major pe 2 iunie, în timp ce Microsoft a anunțat recent că intenționează să dezvaluie informații noi despre Xbox Series X, într-o serie de streaminguri Xbox 20/20.

The following two tabs change content below.
mm

Adrian F.

De la o vârstă fragedă, am fost sudat la un PC sau la o consolă. Dragostea mea pentru jocuri a început de la mijlocul anilor ‘95, când am cumpărat un HC 2000 și jucam jocuri încărcate de pe casete audio, apoi am trecut la jocurile pe PC pănă când am pus mâna pe un Xbox 360 și de atunci pasiunea față de Xbox nu arată niciun semn de încetinire.