Profilul gamerului român de Xbox

Profilul gamerului român de Xbox

          Peste 79% dintre gamerii români de consolă Xbox își dedică după-masa și seara jocului. Doar 21% sunt matinali și se joacă de dimineață sau la ora prânzului, conform sondajului realizat de xboxromania.ro – “Profilul gamerului român de consolă Xbox”.

Interval orar          După timpul efectiv dedicat activității de gaming în fiecare săptămână, se disting 5 categorii de jucători:
•15% Extremi – petrec în medie peste 20 ore pe săptămână jucându-se
•51% Medii – între 5-20 ore
•34% Light – sub 5 ore.

Timp petrecut pe Xbox

          Referitor la categoriile de jocuri rulate, sondajul arată că:
•55% preferă jocurile de Action & Adventure sau de tipul First Person Shooter (FPS);
•25% abordează jocurile sportive;
•10% sunt pasionați de simulatoare Racing & Flying;
•10% joacă alte tipuri de jocuri (Fighting, Strategy & Simulation).

Tip de joc preferat

          Aproximativ 53% dintre gamerii participanți la studiu sunt majori și au vârsta peste 20 ani.

Vârsta gamerului Xbox           Ocupația participanților la studiu care are cea mai mare podere este cea de angajat (aprox. 42%), restul fiind elevi, studenți sau șomeri.

Ocupația gamerului Xbox          Ceea ce este cu adevărat surprizător pentru mine este că 9% dintre cei care au completat formularul sunt fete și eu nu am, încă, niciuna în lista de prieteni :).

XboxManWoman          Rezumat: gamerul care se joacă pe o consolă Xbox este: un tip, care are dimineața ocupată cu jobul sau facultatea și după ce ajunge acasă se relaxează cu un joc de acțiune.
          La acest studiu au participat peste 850 respondenți.

The following two tabs change content below.
mm

Adrian F.

De la o vârstă fragedă, am fost sudat la un PC sau la o consolă. Dragostea mea pentru jocuri a început de la mijlocul anilor ‘95, când am cumpărat un HC 2000 și jucam jocuri încărcate de pe casete audio, apoi am trecut la jocurile pe PC pănă când am pus mâna pe un Xbox 360 și de atunci pasiunea față de Xbox nu arată niciun semn de încetinire.