Proiectul Xbox Scarlett: tot ce știm despre următoarea consola Microsoft

- 1,300 vizualizari

Proiectul Xbox Scarlett: tot ce știm despre următoarea consola Microsoft

ProiectlScarlettXbox

            Microsoft a anunțat la E3 2019 următoarea de generație de console, numită Project Scarlett. Aceasta va debuta alături de un nou joc – Halo Infinite – înainte de sărbătorile de Crăciun ale anului 2020. Seria Halo a însoţit aproape de fiecare dată o lansare a unei console Xbox, iar compania vrea să păstreze această tradiţie şi pentru noua consolă. Încă nu există prea multe informații despre proiectul Scarlett, dar cu ce a dezvăluit Microsoft și cu ce informații s-au mai scurs în mediul online am scris mai jos câteva caracteristici ale noului proiect:
– va include un CPU personalizat, bazat pe arhitectura Zen 2 creat de AMD
– va avea suport 8K (7680 × 4320 pixeli)
– pentru spatiu de stocare va utiliza SSD
– va avea caracteristici grafice de ultimă generație (ray-tracing), aducând efecte de iluminare ultra-realiste (probabil RDNA 2 de la AMD)

– un nou standard de memorie va fi folosit pentru RAM – GDDR 6
– va fi capabilă de 120 (FPS) cadre pe secundă (dar încă nu știm pentru ce rezoluție)
– va fi compatibilă cu controller-ul și accesoriile Xbox One
         Phil Spencer a anunțat că noul Xbox va veni echipat cu o unitate de disc optică și va suporta patru generații de jocuri Xbox prin programul Backward Compatibility. Asta înseamna că toate jocurile de Xbox One vor putea fi jucate pe Scarlett, iar gamerii vor putea face mult mai ușor trecerea la noua consola, având oricând acces la progresul jocurilor și la skin-urile achiziționate pe vechea generație.
           În timp ce zvonurile au sugerat că Microsoft va lansa două noi console în 2020, Microsoft a vorbit la E3 numai despre proiectul Scarlett. Circulă online zvonul  că Microsoft ar lasa 2 noi console: Xbox Lockhart și Xbox Anaconda.

AnacondaLockhart

            Cât despre prețul consolei se zvonește ca ar fi în jur de 500$ pentru Anaconda, ceea ce reprezintă același preț cu care a fost lansat Xbox One X în 2017. În schimb, zvonurile de pe Reddit localizează Lockhart în jur de 250 de dolari, la fel ca ultima consola lansată (Xbox One S All-Digital Edition), care renunță la o unitate de disc.

The following two tabs change content below.
mm

Adrian F.

De la o vârstă fragedă, am fost sudat la un PC sau la o consolă. Dragostea mea pentru jocuri a început de la mijlocul anilor ‘95, când am cumpărat un HC 2000 și jucam jocuri încărcate de pe casete audio, apoi am trecut la jocurile pe PC pănă când am pus mâna pe un Xbox 360 și de atunci pasiunea față de Xbox nu arată niciun semn de încetinire.