Razboiul Cross-Play dintre Xbox și Play Station

Razboiul Cross-Play dintre Xbox și Play Station

           În ultima saptămană, EPIC a anunțat că modul FORTNITE BATTLE ROYALE va dispune de CROSS PLAY între XBOX, PS4, PC, iOS, ANDROID, aspiratoarele BEKO și cuptoarele cu microunde SAMSUNG. Nu, pe bune, jocul este disponibil pe mai toate platformele, cu excepția consolei SWITCH, unde se pare că va poposi totuși până la sfârșitul lui 2018, poate chiar împreună cu PUBG.
         Problema e că cei de la SONY au fost de acord cu opțiunea de CROSS PLAY cu orice alta platformă, exceptând XBOX-ul. Pur și simplu nu au vrut ca gamerii de PS4 si XBOX să joace împreuna, oricât de mult a insistat PHIL SPENCER. ȘI motivul nu este controller-ul de XBOX care oferă un avantaj mai mare în jocurile FPS, sau orice altă diferenta legată de XBOX, deoarece PC-ul va putea juca cu PS4 si mouse-ul & tastatura vor sterge întotdeauna pe jos cu precizia care o oferă un controller DUAL SHOCK 4.
         Motivul este unul mult mai simplu și include factorul principal care influentează un gamer să aleagă o consola. Majoritatea gamerilor nu aleg o consolă pentru jocurile exclusive sau pentru că are DDR5 în loc de DDR3. Gamerii vor deobicei să cumpere o consolă pe care au și prietenii lor pentru a juca jocuri împreuna cu aceștia sau pentru a schimba jocuri. Gamerii vor alege o consolă mai populară pentru că știu că pe aceea consolă este distracția. Am cunoscut foarte mulți gameri pe această comunitate care au renunțat la XBOX deoarece nu este foarte popular la noi în țară și toți prietenii lor erau pe PS4.

PS4vsXboxOne
        PLAYSTATION 4 este o consola care a stiut să profite de toate greșelile făcute de XBOX ONE la lansare și care a atras foarte mulți gameri de pe platforma rivală. Astăzi consola celor de la SONY se poate lăuda cu vanzări de 75 de milioane în comparație cu doar 35 de milioane de console vândute de MICROSOFT. E clar că au caștigat această generatie. Și chiar dacă XBOX-ul a reparat în timp greșelile făcute, tot consola celor de la SONY a vândut mai multe console în ultimii ani, deoarece avansul luat în primii doi ani de la lansare, i-a ajutat să influențeze decizia noilor gameri care doreau o consolă populară pe care să poate juca FIFA sau CALL OF DUTY cu prietenii.
        E normal ca PHIL SPENCER și XBOX să insiste deoarece modul CROSS PLAY i-ar ajuta să obțină un avantaj în aceasta generație, însă în niciun caz SONY nu va fi de acord la un astfel de mod nici la FORTNITE și nici la orice alt joc popular. Există un dezavantaj când esti mult in urmă intr-o competiei și PLAYSTATION-ul nu îi va oferi vreo sansă XBOX-ului să redreseze vânzările. Poate daca XBOX-ul și PLAYSTATION-ul ar fi avut vânzări foarte apropiate, cum a fost generația trecută dintre XBOX 360 si PS3, decizia celor de la SONY ar fi arătat altfel. Dar atât timp cât XBOX-ul nu are nici jumătate din vânzările celor de la PS4, e normal sa fim de acord cu aceasta idee:

NU VOM AVEA CROSS PLAY INTRE PS4 și XBOX în această generație

The following two tabs change content below.
mm

Hriscu Ionut - Andrei

Totul a inceput cu Rambo, urmand ca dupa o perioada sa fac un upgrade la Terminator. Nu erau jocuri, ci clone chinezesti alea unor console precum Atari 2600 si Nintendo Entertainment System. Astfel a inceput pasiunea pentru aceasta industrie, urmand sa trec prin fiecare generatie de console, imbatranind odata cu ea. Dupa ce am crezut ca aceasta industrie nu mai poate oferi nicio supriza, Xbox 360 a reusit sa ma atraga inapoi in joc, demonstrandu-mi ca viitorul jocurilor video este pe maini bune.
mm

Ultimele articole scrise de Hriscu Ionut - Andrei (vezi tot)