Se va lansa FIFA 21 în acest an?

          Deși ne-am obișnuit ca în fiecare an EA să lanseze cel puțin un joc FIFA, imediat cu începerea sezonului de fotbal, mai multi factori pun în pericol lansarea jocului FIFA 21, existând șanse ca jocul să fie amânat pentru 2021. Dar care sunt șansele ca seria FIFA să sară un an pentru prima oară în istorie ?

          În  urmatoarele rânduri vom analiza viitorul seriei FIFA  în acest an, încercand să gasim cele mai bune variante la care poate apela EA dupa evenimentele acestui an.

           În ultimii ani, EA SPORTS a lansat jocul anual FIFA  în perioada 22 – 29 septembrie, jocul fiind tot timpul disponibil pentru fanii fotbalului din 1993 până în prezent cu cel puțin un titlu pe an, existând ani în care  seria FIFA a primit chiar 3 titluri, în perioada cand EA prefera să lanseze și jocuri FIFA STREET, FIFA CHAMPIONS LEAGUE sau jocurile care se bazau pe campionatele internaționale de fotbal ca EURO sau WORLD CUP.

fifa20FIFAStreet

          Cu toate că seria FIFA este cea mai de succes serie de jocuri din istorie, apariția unui nou joc este amenințată de mai mulți factori.  EA nu a oferit mai multe informații legate de lansarea jocului, compania așteptând să vada exact cum evoluează situația la nivel mondial, dar și cum deciziile altor companii ca SONY sau MICROSOFT pot influența viitorul seriei FIFA.

           Primul factor care poate decide lansarea jocului FIFA îl reprezintă amânarea campionatelor de fotbal din lume. Majoritatea campionatelor puternice din lume au fost suspendate, și deși se astepta reluarea sezonului fotbalistic după o scurtă perioadă de pauză, se pare că suspendarea compețiilor se poate prelungi existând chiar riscul ca anumite campionate să se anuleze pentru acest an sau unele să fie încheiate cu actualele clasamente ca fiind clasamentele finale. Ar fi un haos, asta pe lângă situațiile în care au ajuns anumite cluburi importante de a trimite jucătorii în șomaj sau de a reduce salariile jucătorilor.

         Deasemenea, se poate vedea cum interesul fanilor FIFA a scăzut în aceasta perioadă, FIFA 20 având un număr de playeri activi mult mai scăzut după suspendarea campionatelor de fotbal.  Interesul fanilor pentru acest joc era influențat și de meciurile săptămânale de la televizor. Cum El Clasico nu poate fi văzut decât în reluare,  mulți gameri preferă să joace alte jocuri în această perioadă.

          În mod normal, EA preferă să lanseze jocul FIFA după aproximativ o lună de la încheierea perioadei de transferuri din vară, pentru a putea avea timp să pregatească echipamentele, jucătorii și staff-ul  pentru a oferi o imagine cât mai fidelă a fotbalului mondial.

            E clar că în acest an, chiar și dacă fotbalul se va relua cât mai curând, FIFA nu va mai putea respecta regula generală pe care se baza. Asta fără să luăm în calcul varianta ca multe campionate de fotbal să se prelungească până la finalul anului și în acest caz FIFA 21 nu  s-ar putea lansa în Septembrie, atât timp cât sezonul 2020 încă se joacă.

FIFA20XboxRomania

             Al doilea factor foarte important pentru viitorul jocului FIFA 21 îl reprezintă lansarea următoarei generații de console. XBOX și PLAYSTATION au anunțat că viitoarele console vor fi disponibile în magazine înainte de sărbătorile de Crăciun din acest an, însă asta înainte de evenimentele din China.

Seria FIFA depinde foarte mult de noua generație, iar în acest an EA se baza pe trecerea la un nou motor grafic pentru seria sportivă, compania având  obiectiv lansarea unei versiuni NEXT GEN pentru XBOX  SERIES X, PLAYSTATION 5 și PC, și o versiune OLD-GEN care urma să fie o versiune updatată a jocului FIFA 20, această versiune fiind planificată pentru PS4, XBOX ONE și SWITCH.

           MICROSOFT a anunțat că obiectivul lor rămâne să lanseze consola în acest an, însă nu tine cont practic numai de ei. În primul rând, noile console nu au fost înca fabricate, iar pentru a fi gata pentru lansarea din această iarnă, fabricile din CHINA vor fi nevoite să lucreze la potențial normal. Să nu uităm că momentan producția este foarte scăzută din cauza evenimentelor recente și este prea din scurt ca MICROSOFT să mute fabricarea consolei în altă țară. Mai ales că exista riscul ca orice țară să ajungă într-o situatie similara (cum s-a și întâmplat) și mutarea producției ar duce la cheluieli inutile. Un alt motiv pentru care viitoarea generație de jocuri este în pericol, o reprezinta faptul că mulți oameni își vor pierde joburile sau economiile în această perioadă, așa că ar fi foarte dificil să te aștepți ca lumea să se înghesuie să dea 500 de $ sau EURO pe o consolă nouă.

          Practic viitorul noii generații de gaming reprezintă viitorul seriei FIFA. Adevărul e că nu sunt semne foarte bune pentru cei care așteaptă să vedem XBOX X SERIES sau PS5 în acest an. Să nu uitam că SONY a amânat deja două jocuri de PLAYSTATION printre care și LAST OF US 2.  

           Să discutăm și despre al 3-lea factor care amenință lansarea jocului FIFA din acest an.

          Angajații EA au putut lucra de acasă în această perioadă, însă cât de bun poate fi un joc FIFA creat de o echipă aflată la distanță? De mai multi ani, fanii se plâng că EA oferă același joc, modificările fiind minime, iar 2020 și noua generație de console ar fi fost momentul ca EA să ofere noua generație de jocuri sportive, indiferent că vorbim de FOTBAL, BASCHET sau HOCKEY. Practic, jocul FIFA lansat în acest an ar trebuit să reprezinte temelia pentru următorii 7 ani de FIFA, exact cum FIFA 14, primul joc FIFA pentru actuala generație de console a reprezentat scheletul acestei generații de gaming în ceea ce reprezintă seria sportivă FIFA.

           Exact ca la discuția de mai devreme, să nu uităm că ne vom afla în fața unei noi crize economice, iar fanii vor ezita să cumpere un nou joc al seriei, atât timp cât nu oferă nimic nou, nici din punct de vedere tehnologic, nici din punct de vedere al echipelor sau campionatelor  reprezentate în joc.

          Ca să nu mai zicem și de  afacerea numită FIFA ULTIMATE TEAM și celebrele monede FIFA COINS, care nu vor mai fi așa de populare atât timp cât fanii nu vor mai dispune de aceleași venituri pe care le-au avut înainte.

FIFAFUT

          Practic, divizia EA SPORTS este lovită din toate părțile în acest an și toate jocurile sunt în pericol. Cel mai afectat ar fi titlul FIFA, celelalte jocuri ca NHL sau NBA fiind influențate mai mult de situația din Statele Unite.

          Personal, cred că sunt șanse mici să vedem un joc FIFA în acest an și chiar dacă totuși va fi lansat, o să fie foarte slab primit de fani.

          Înainte  de încheiere  vreau să vorbim despre trei variante prin care EA poate totuși oferi un nou FIFA în 2020, într-un fel sau altul.

  1. EA ar putea lansa jocul FIFA 21 indiferent de problemele care intervin în urmatoarele luni, angajându-se să ofere update-uri continue pentru a ajunge măcar în 2021 la varianta jocului pe care fanii o merită.

  2. EA ar putea opta pentru FIFA STREET pentru 2020. FIFA STREET ar fi făcut pe scheletul modului VOLTA și seria FIFA STREET este destul de popular pentru fanii fotbalului. Pe de o parte lansezi un joc FIFA în acest an, dar fără să lansezi un joc anual care riscă să iasă foarte prost din cauza  situației mondiale.

  3. FIFA ar putea lansa un joc sportiv FIFA care să nu fie bazat pe acest an, ci pe întreaga istorie recenta a fotbalului. Să zicem un FIFA ALL STAR. Astfel, jocul ar putea oferi diferite versiuni ale Barcelonei, având diferiți jucători care au făcut istorie; sau putem juca cu Real-ul lui Figo, Zidane sau Raul, dar și cu cel al lui Cristiano Ronaldo. În acelasi timp ar avea logică și interes modul FIFA ULTIMATE TEAM.

         Puteți lăsa un comment cu ce variantă ați vrea să aleaga FIFA pentru acest an și cum vedeți voi viitorul seriei FIFA în acest an. 

         Vă multumesc că ați avut răbdare să citiți acest aricol și vă invit să urmăriți varianta video a acestui articol aici.

The following two tabs change content below.
mm

Hriscu Ionut - Andrei

Totul a inceput cu Rambo, urmand ca dupa o perioada sa fac un upgrade la Terminator. Nu erau jocuri, ci clone chinezesti alea unor console precum Atari 2600 si Nintendo Entertainment System. Astfel a inceput pasiunea pentru aceasta industrie, urmand sa trec prin fiecare generatie de console, imbatranind odata cu ea. Dupa ce am crezut ca aceasta industrie nu mai poate oferi nicio supriza, Xbox 360 a reusit sa ma atraga inapoi in joc, demonstrandu-mi ca viitorul jocurilor video este pe maini bune.
mm

Ultimele articole scrise de Hriscu Ionut - Andrei (vezi tot)