SSD sau HDD mai bun ca hard disk extern pentru Xbox One ?

- 2,076 vizualizari

SSD sau HDD mai bun ca hard disk extern pentru Xbox One ?

         Când vreți să faceți upgrade la capacitatea de stocare Xbox One, o unitate hard disk externă este cea mai bună alegere pe care o puteți face pentru a mări capacitatea de stocare. Doar cu hard diskul interior al consolei este imposibil să îți ții instalate toate jocurile preferate, de aceea suportul pentru dispozitive externe USB 3.0 asigură o soluție ușoară pentru a face acest lucru posibil. Când veți vrea să mariți această capacitate va trebui să alegeți între două tipuri de unități.

  • Unitățile de hard disk (HDD) sunt soluția de stocare “tradițională”, prezentă în mod obișnuit la PC-urile entry-level, consolele de jocuri și alte dispozitive low-budget. Datele sunt stocate pe un disc (discuri) din interior care se rotește și viteza de transfer este determinată de rotațiile sale pe minut (RPM), cu cat mai mare cu atat mai bună.

  • Solid-state drive-urile (SSD) este o alternativă preferată pentru cei care sunt dispuși să plătească un preț ,semnificativ mai mare, pentru a beneficia de o o tehnologie superioară HDD-ului. Fără piese în mișcare un SSD înseamnă performanțe îmbunătățite și timpi de încărcare mai rapizi.

SSDvsHDD

          În timpul testelor făcute de cei de la Microsoft cu SSD Seagate pe un Xbox One, timpul de încărcare a fost redus cu aproximativ 20%. Dacă SDD-urile nu au componente în mișcare înseamnă mai puține probleme legate de hardware și că acestea funcționează fără niciun sunet. Oricum, pentru majoritatea utilizatorilor Xbox One, HDD-urile sunt încă atractive pentru că prețul scăzut al acestora oferă mai mult spațiu de stocare pentru jocurile noastre și o gamă largă de capacități, atingând configurații de 4TB, 8TB și 16TB. Dacă alegeți un HDD în detrimentul unui SSD veți pierde avantajele unor acțiuni mai rapide și timpi de încărcare a jocurilor mai mici, dar totuși veți obține mai mult spațiu.

          Un hdd recomandat de Microsoft este unul de la Toshiba numit Canvio Basics – cu o capacitate de 1TB, triplându-vă stocarea de bază pentru doar 268 RON (preț Emag). O altă alternativa oferită de Microsoft pentru un spațiu mai mare este drive-ul de 2TB al celor de la Elements care oferă mult mai mult spațiu pentru un preț de 340 RON. Sărind pe SSD-uri înseamnă să vă despărțiți de mai mulți bani. Unitățile Samsung pornesc de la 375 RON pentru o variantă de 500 GB, în timp ce capacitatea de 2TB costă în jur de 1720 RON.

The following two tabs change content below.
mm

Adrian F.

De la o vârstă fragedă, am fost sudat la un PC sau la o consolă. Dragostea mea pentru jocuri a început de la mijlocul anilor ‘95, când am cumpărat un HC 2000 și jucam jocuri încărcate de pe casete audio, apoi am trecut la jocurile pe PC pănă când am pus mâna pe un Xbox 360 și de atunci pasiunea față de Xbox nu arată niciun semn de încetinire.