THE GAME AWARDS – REVIEW

THE GAME AWARDS – REVIEW

         Nu am văzut niciodată un show the THE GAME AWARDS live, așa că vineri dimineața când m-am trezit în jurul orei de 4:30 dimineața, m-am gandit să deschid TV-ul să văd și eu cum se simte în direct un astfel de show. Știam că show-ul începuse de la 3:30, dar partea faină e tot timpul în a doua parte a oricarui eveniment.

         Chior de somn, am deschis Xbox-ul să văd show-ul pe Mixer, știind că Microsoft oferă câteva cadouri pentru cei care urmăresc eventul pe aplicația lor. Și nici nu intru bine pe transmisiune că toată lumea în commenturi vorbea de noul Xbox. Fuck. Caut repede pe Youtube pe telefon, văd trailer-ul, mai aflu că a fost anunțat și HELLBLADE 2 : SENUA’s SAGA și zic în mintea mea “Dacă am pierdut asta în prima oră de show, să vezi ce urmează de acum încolo“.

          Și nu a mai urmat nimic.

spencerxboxseriesxgameawards

        Okei, au fost câteva trailere noi, ale unor jocuri de care nu știa nimeni, dar nu pentru asta venisem eu. Eu așteptam acele trailere de care se zvonea de la E3 încoace: Splinter Cell, Batman sau un nou joc Crash. Nu am primit nimic din toate astea și pentru prima oară de când urmăresc această industrie,toate zvonurile din ultima săptămână a unui show se dovedesc a fi fake. Chiar s-a vorbit după show pe anumite site-uri ca e posibil ca persoane din interiorul evenimentului THE GAME AWARDS să fi aruncat anumite zvonuri online pentru a crește mai mult interesul pentru show. Știu, pare cam exagerat, dar nu te mai mira nimic atunci când președintele USA câștiga alegerile datorită FACEBOOK-ului.

          În rest, show-ul e foarte plin de reclame. Și când zic reclame, mă refer la reclame, nu trailere. La 10 minute de show, băgau 5 minute de reclame: la jocuri pentru mobil, tigări electronice sau chiar filme. Înțeleg ideea de publicitate pentru a putea susține financiar acest show, dar ca român, care viziona evenimentul la 5 dimineața, nu aveam chef și rabdare să văd așa ceva.

         O altă problemă legată de cei care au cumpărat spațiu publicitar la show se poate vedea și în ceea ce privește anumiți câștigători. Apex Legends a apărut cu o reclamă a event-ului de CRĂCIUN, iar la 10 minute după a câștigat BEST MULTIPLAYER. Fortnite a băgat o reclamă în care promovau event-ul cu Star Wars, la 10 minute după a caștigat BEST OUTGOING GAME. Personal, consider că premiile sunt meritate de ambele titluri, dar parcă ofera puțin loc de controverse aceste situații.

         De fapt am fost de acord cu majoritatea câștigătorilor anunțați. Din păcate anumiți câștigători au fost anunțați foarte rapid de prezentator, fără nicio invitație a caștigătorilor pe scena pentru cele 15 secunde de glorie.

        O țeapă mi-am luat la prezenta pe scena a formației GREEN DAY. Eram aproape sigur că vor anunța jocul TONY HAWK PRO SKATER, mai ales datorită zvonurilor din ultima săptămână. Când colo, baieții au cântat o melodie. Și apoi încă o melodie. Si eu stăteam în fața televizorului și înjuram în mintea mea “Hai frate odată cu concertul că nu pentru asta m-am trezit la ora asta”.

GreenDayGameAwards

 

         Probabil cel mai bun momentat a fost discursul lui Reggie Fils-Aimé la prezentarea premiului de BEST INDIE GAME, care a subliniat că această industrie a ajuns mai mare decât industria filmelor sau chiar decât industria muzicii și fiecare game developer a început cu jocurile INDIE.

          Jocurile anunțate nu prea au impresionat, singurele trailere mai interesante fiind ale unor jocuri de Playstation: Ghost of Tsushima și Godfall.

         Iar cireașa de pe tort a venit puțin înainte de ora 7 dimineața. Era sfârșitul show-ului și eram sigur că urmează ceva bun. Acel trailer la finalul show-ului de care lumea va vorbi. Oare va fi Batman? Sa fie Splinter Cell ? Poate Assassin’s Creed. Și apoi a apărut pe ecran. Un joc cu grafică de telefon mobil cu Vin Diesel și prietenii lui, plasat în universul Fast and Furious. În prima fază am crezut că e un DLC la NFS HEAT, dar se pare că e un joc STAND ALONE cu grafică de Xbox 360, dar ce va fi lansat pe Xbox One, PS4 sau PC.

         Iar apoi Vin Diesel a venit pe scenă, să prezinte premiul de GAME OF THE YEAR. Pentru că atunci când te gândești la cineva care reprezintă această industrie cu sigurantă te gândești la Vin Diesel.

VinDiesel GAme Awards

        Din fericire, SEKIRO a plecat acasă cu titlul și am fost impresionat să văd că cei care au votat au avut curajul să ofere votul lor altui joc în afar0 de Death Stranding.

          Marele câștigător a fost DISCO ELYSIUM, joc care a plecat acasă cu 4 premii și care va veni în 2020 și pe XBOX ONE și PS4.

         THE GAME AWARDS a fost un show interesant, care a reușit să ofere meritele cuvenite celor mai bune jocuri din 2019 și care mi-ar placeă să introducă pe viitor și alte premii, BEST COOP fiind unul care am considerat că lipsește anul acesta.

          Și pentru că orice REVIEW se încheie cu o notă, îi ofer nota 7, pentru că a fost departe de acel event perfect. Multe reclame, lipsa unor trailere care să rupă internetul a doua zi și prezența pe scena a unor persoane care nu reprezintă această industrie m-au convins să aleg somnul la următoarele ediții de THE GAME AWARDS. Este timp suficient și a doua zi pentru a vedea show-ul.

The following two tabs change content below.
mm

Hriscu Ionut - Andrei

Totul a inceput cu Rambo, urmand ca dupa o perioada sa fac un upgrade la Terminator. Nu erau jocuri, ci clone chinezesti alea unor console precum Atari 2600 si Nintendo Entertainment System. Astfel a inceput pasiunea pentru aceasta industrie, urmand sa trec prin fiecare generatie de console, imbatranind odata cu ea. Dupa ce am crezut ca aceasta industrie nu mai poate oferi nicio supriza, Xbox 360 a reusit sa ma atraga inapoi in joc, demonstrandu-mi ca viitorul jocurilor video este pe maini bune.
mm

Ultimele articole scrise de Hriscu Ionut - Andrei (vezi tot)