Cum activezi Xbox Live Gold in Romania

Activare abonament Xbox Live Gold

Cum în România nu există seviciul Xbox Live, utilizatorii de console Microsoft trebuie să folosească diferite metode pentru a activa abonamentul Xbox Live Gold. Ca să activezi acest  abonament în primul rand trebuie să cumperi codul, pe care îl poți cumpăra de pe diferite site-uri sau chiar cu consola, din Xbox Store. Cea mai ieftină metodă este să cumperi de pe un site care distribuie astfel de coduri, recomandăm site-ul cdkeys.com. După ce ați obținut codul trebuie să il activezi. Activarea acestui abonament pentru unii este complicată iar pentru alții floare la ureche. Poți activa codul folosind mai multe metode: de pe consola, de pe PC sau de pe telefonul mobil (cu android).

De pe consolă este foarte simplu, doar te duci la Store – selectezi Redeem Code – introduci codul și gata, ai Xbox Live Gold. Este posibil ca ăștia de la Xbox să iți trântescă o eroare de genu’ “Something went wrong” și te face să ataci metoda de ascundere în spatele unui IP.

Ca să poți activa codul de pe PC sau de pe telefonul mobil (prin browser) trebuie să folosești diferite programe pentru a schimba IP-ul, ca să vadă cei de la Xbox că locația ta este în regiunea pe care ai contul făcut (recomandat este US sau UK).

  • Pentru telefon poți să folosești diferite aplicații pe care le gasești gratuit în Play Store, cum ar fi: VyprVPN, TunnelBear VPN, Touch VPN. Download-ezi una dintre ele, schimbi IP-ul pe ce regiune ai contul și apoi intri cu browserul telefonului pe contul Microsoft, te duci la Redeem Code și introduci codul.VyprVPN

  • Pentru PC există mai multe programe sau add-on-uri la browsere prin care poți schimba IP-ul. Un tutorial mai amanunțit cum să schimbi IP-ul la PC îl gasiți aici. Același lucru faceți si pe PC, schimbați ip-ul, intri pe contul Microsoft, te duci Redeem Code și introduci codul.

         Atunci când activezi de pe PC și accesezi Redeem Code trebuie să îți apară regiunea pe care ai făcut contul ca în imaginea de mai jos:

RegiuneContXbox

PS: Dacă vreți să activați abonamentul Xbox Live Gold și încă nu ați achiziționat acest abonament (nu garantez pentru codurile cumparate de către voi) – trimiteți de la rubrica Contact un mesaj care să conțină și numărul de telefon (pentru comunicare mai rapidă) dacă credeți că nu vă descurcați.