Cum sa creezi cont Xbox Live

Regiunea contului US/UK

             Cand achiziționați o consolă și o porniți pentru prima dată o să vă ceară să vă autentificați cu un cont Microsoft sau să creeați unul. De preferat este să creeați unul nou, numai pentru Xbox. Cand îl veți creea o să vă ceară să selectați regiunea, NU selectați România (în România nu există serviciul Xbox Live), selectați US sau UK. Daca ați selectat România puteți să schimbați regiunea după 3 luni, ca în pozele de mai jos.

              Dacă selectați US prețurile vor fi în $ (dolari), dacă selectați UK prețurile vor fi în £ (lire), de ex: FIFA 19 costă 49$ în Xbox Store dacă ai contul pe US şi 49£ dacă ai contul pe UK. Dacă facem calculul în RON ieşim în avantaj dacă avem contul pe regiunea US. În ambele cazuri vă trebuie o adresă validă, puteți să treceți adresa de la un hotel sau restaurant din regiunea pe care o alegeti. Când cumparați de pe internet după site-urile specializate în furnizare de coduri (jocuri, abonamente, etc) să vă uitați ca acestea să fie “Region Free” sau regiunea aleasă de d-voastră, pentru că daca cumpărați un cod pentru o altă regiune, diferită de cea a contului d-voastra, acesta nu va funcționa. Noi vă recomandăm să cumpărași de pe cdkeys.

               Ca să puteţi cumpăra direct din Xbox Store US, cea mai simplă metodă este sa o faceți cu PC-ul sau un telefon mobil cu sistemul de operare “Android”. Pentru ambele variante trebuie să folosiți un program care sa va aloce un IP pentru regiunea respectivă, OpenVPN pentru toate browser-ele de pe PC si VyprVPN pentru Android. Puteți sa folosiți și plugin-uri (add-ons) pentru anumite browsere (de ex: AnonymoX-pentru Mozila – Firefox, ZenMate – pentru Chrome,etc.)

Screenshot        După ce ați schimbat IP-ul pentru regiunea aleasă puteți sa intrați pe site și sa cumparați ce doriți din Xbox Store.

Update 13 septembrie 2017: Daca nu va merge sa cumparati cu cardul direct din Store puteti sa folositi varianta asta.