Windows 11 promite „grafică superioară și viteză uimitoare”

Microsoft a dezvăluit astăzi cea mai recentă versiune de Windows, intitulată „Windows 11”, despre care echipa Xbox spune că va fi „cel mai bun Windows pentru jocuri” datorită câtorva caracteristici cheie precum Auto HDR și DirectStorage.

Windows 11 va veni cu Auto HDR în mod implicit, care adaugă automat îmbunătățiri High Dynamic Range (HDR) la jocurile construite pe DirectX 11 sau o versiune superioară. Anterior folosea doar Dynamic Range Standard (SDR). Aceasta este aceeași tehnologie utilizată în prezent pe consolele Xbox Series X și Xbox Series S.

Debutând și pe Seria X și S, DirectStorage va fi exclusiv pentru Windows 11 pe computer, permițând SSD-urilor NVMe de înaltă performanță să încarce jocurile mai repede, asigurându-vă că puteți „experimenta lumi de joc incredibil de detaliate, redate la viteze fulgerătoare, fără timpi mari de încărcare”.

Bineînțeles, Xbox Game Pass va continua să fie o parte majoră a atenției Xbox, aplicația Xbox fiind acum integrată în Windows 11 încă din prima zi, iar Xbox Cloud Gaming va fi adăugat direct și la aplicație.

Toate celelalte lucruri la care v-ați aștepta, cum ar fi compatibilitatea cu noile controlere wireless Xbox, vor fi la locul lor, iar cea mai bună parte este că Windows 11 va fi un upgrade gratuit pentru utilizatorii Windows 10 când va sosi („în curând”).

Primele impresii pe care le-am avut când am testat Windows 11 pe VM:

– vom beneficia de un logo nou;

– orice activitate, ca minimizarea unei ferestre, este acum animată;

– totul a devenit semi-transparent;

– meniul de start a fost schimbat total și centrat pe mijlocul ecranului;

– timpi de pornire îmbunătățiți;

– toate pictogramele au fost schimbate și a fost efectuat un redesign total la nivelul interfeței;

– s-au schimbat toate sunetele Windows-ului și s-au adaugat efecte sonore noi;

– teme noi și posibilități de personalizare adaugate;

– toate colțurile au fost rotunjite;

– TPM 2.0 este necesar pentru instalare;

– suportul pentru Windows 10, predecesorul lui 11, va fi intrerupt în 14 octombrie 2025;

– aplicația Xbox vine gata integrată;

– Cortana, asistentul vocal al Microsoft, permite acum efectuarea a mai multor operațiuni, direct cu vocea, fata de capabilitațile limitate din Windows 10.

– consum de energie optimizat pentru laptop-uri.

și multe altele.

În concluzie, Windows 11 vine cu cele mai majore schimbări din ultimul deceniu.

The following two tabs change content below.
mm

Adrian F.

De la o vârstă fragedă, am fost sudat la un PC sau la o consolă. Dragostea mea pentru jocuri a început de la mijlocul anilor ‘95, când am cumpărat un HC 2000 și jucam jocuri încărcate de pe casete audio, apoi am trecut la jocurile pe PC pănă când am pus mâna pe un Xbox 360 și de atunci pasiunea față de Xbox nu arată niciun semn de încetinire.