Xbox One se oprește singur – cum să repari

Xbox One se oprește singur – cum să repari

          „Consola Xbox One se oprește singură ! Inițial pornește și o pot folosi pentru câteva secunde sau uneori pot începe să mă joc, dar odată ce jocul se încarcă, Xbox-ul se oprește. Pot remedia singur acest lucru sau ar trebui să o trimit înapoi la magazin pentru reparații ?” – acestea sunt unele probleme întâlnite de cei care dețin un Xbox One.

Răspuns:

Consola se poate stinge din urmatoarele cauze:

1 – Sursa sau cablul de alimentare are o problemă
            Verificați dacă cablul de alimentare este conectat la Xbox și nu este slăbit sau deteriorat. Verificați dacă sursa își mai face treaba. Dacă găsiți o problemă cu cablul de alimentare al Xbox-ului, înlocuiți-l. Dacă sursa de alimentare este defectă și ați testat cu altă sursă și functionează brici, înlocuiți-o.

2 – Consola s-a incalzit prea mult (problemă ventilator – cooler – orificii de aer blocate)

             Dacă vă apare un mesaj care spune că consola dvs. Xbox One nu primește o ventilație adecvată sau că Xbox-ul este foarte cald, urmați pașii de mai jos:

  • opriți Xbox-ul și deconectați-l de la priza – așteptați cel puțin 30 de minute (până la 60 de minute) înainte de a vă conecta din nou și apoi reporniți-l. Dacă este necesar, deplasați Xbox-ul într-o zonă bine aerisită, departe de alte componente electronice.

  • asigurați-vă ca nu aveți un obiect (Blu-Ray Player, router, etc) care se află pe partea superioară a consolei, acest lucru poate duce la supraîncălzirea consolei, deoarece ventilatorul din interiorul consolei nu poate elimina aerul fierbinte și prin urmare, este supraîncălzire. De asemenea, în funcție de ce Xbox aveți, ventilatorul poate elimina aerul fierbinte prin spate. Asigurați-vă că Xbox-ul nu este pus într-o zonă închisă sau ceva nu blochează partea din spate și nu lasă aerul fierbinte să fie expulzat în mod corespunzător.

  • asigurați-vă că nu există acumulări mari de praf în orificiile de aerisire ale Xbox-ului care ar putea permite supraîncălzirea. Verificați daca pornește ventilatorul înainte să se stigă consola ! O masă de praf sau murdărie poate provoca supraîncălzirea și oprirea Xbox-ului. Ventilatorul nu se poate roti corect sau nu se poate roti deloc și astfel nu poate elimina căldura din interiorul Xbox-ului. Recomandat ar fi să il aspirați folosind aparate de suflat aer sau un aspirator.

  • ventilatorul intern din Xbox poate fi defect, cauzând astfel supraîncălzirea și oprirea Xbox-ului. Aceasta înseamnă că Xbox-ul nu are nicio modalitate de a scoate aerul fierbinte din interior. În acest caz, va trebui să dezmembrați Xbox-ul și să inspectați ventilatorul (asigurați-vă că acesta este conectat electric). Dacă descoperiți că ventilatorul este defect, scoateți și înlocuiți ventilatorul din interiorul acestuia sau folosiți unul extern (cu alimentare pe USB). Gasiți pe OLX undeva la 70 RON.

3 – Setarea TURN OFF este activată (modifică setările de pornire și oprire)
              Porniți consola – Selectați Home – Setări – Power & startup – Power mode & startup – Turn off after.

             Dacă v-ați asigurat că nu există niciun blocaj al orificiilor de ventilație, cablul de alimentare nu este deteriorat sau îndoit, sursa își face treaba, iar ventilatorul nu este plin depraf, este conectat și funcționează, dar Xbox-ul tot se oprește singur, ar putea fi o altă problemă legată de software sau de hardware. Încercați să resetați și Xbox-ul. Asigurați-vă că aveți cea mai recentă actualizare Xbox, astfel încât consola să fie actualizată.

NOTĂ: Dacă Xbox-ul este conectat la Internet utilizând o conexiune fără fir (wirerless): unele routere wireless au setări care pot determina închiderea aleatorie a dispozitivelor. O setare de economisire a energiei pe router sau o altă setare de rețea poate determina închiderea sau oprirea consolei de la sine.

The following two tabs change content below.
mm

Adrian F.

De la o vârstă fragedă, am fost sudat la un PC sau la o consolă. Dragostea mea pentru jocuri a început de la mijlocul anilor ‘95, când am cumpărat un HC 2000 și jucam jocuri încărcate de pe casete audio, apoi am trecut la jocurile pe PC pănă când am pus mâna pe un Xbox 360 și de atunci pasiunea față de Xbox nu arată niciun semn de încetinire.