Xbox Series S/X: spațiu disponibil pentru jocuri

Xbox Series S X

Noile console Xbox Series vor începe să fie livrate fanilor săptămâna viitoare, pe 10 noiembrie. Cu toate acestea, un user norocos de pe reddit a primit consola Series S devreme și a confirmat că există o cantitate semnificativă de stocare dedicată funcțiilor sistemului.

Xbox Series S are un SSD de 512 GB încorporat, dintre care 364 GB sunt disponibili pentru instalarea jocurilor. În mod similar, consola Seris X are un SSD de 1 TB, dintre care 802 GB sunt disponibili. Dintr-un calcul simpu rezultă că spațiul ocupat de sistem este de aproximativ 30% pe S și 20% pe X.

Acest spațiu de stocare rezervat este atât pentru sistemul de operare, cât și pentru funcția Quick Resume, care trebuie să stocheze gigabytes de date despre starea jocului, astfel încât să puteți sări direct înapoi în joc.

Dacă aveți nevoie de mai mult spațiu pentru jocuri – rețineți că titlurile AAA sunt masive – puteți cumpăra un card de expansiune de stocare. Seagate creează cardul oficial de 1 TB, care funcționează atât pe X, cât și pe S și este la fel de rapid ca SSD-urile interne ale consolelor. Costă 220 de dolari, aproape la fel de mult ca Series S în sine. Este planificat și un card de 2 TB.

Spatiu Stocare Xbox Series

În cazul în care nu era clar, SSD-urile standard de 2,5 ”sau M.2 nu pot fi utilizate. Unitățile externe pot fi utilizate, dar numai pentru jocurile din generația anterioară.

Microsoft susține că jocurile de pe consola Series S vor ocupa cu 30% mai puțin spațiu decât pe Series X. S-ul țintește 1440p, deci nu are nevoie de texturi de înaltă rezoluție precum X-ul , care va rula jocuri la 4K. De asemenea, dezvoltatorii vă pot permite să dezinstalați anumite părți ale unui joc, de ex. campania, pentru a elibera mai multă memorie.

PS: Ambele modele PlayStation 5 au SSD-uri interne de 825 GB, dintre care 664 GB sunt disponibile pentru jocuri (20% este rezervat sistemului). Există un slot standard M.2, care poate rula titluri de ultimă generație, dar veți avea nevoie de un SSD PCIe 4.0 foarte rapid.

The following two tabs change content below.
mm

Adrian F.

De la o vârstă fragedă, am fost sudat la un PC sau la o consolă. Dragostea mea pentru jocuri a început de la mijlocul anilor ‘95, când am cumpărat un HC 2000 și jucam jocuri încărcate de pe casete audio, apoi am trecut la jocurile pe PC pănă când am pus mâna pe un Xbox 360 și de atunci pasiunea față de Xbox nu arată niciun semn de încetinire.