Xbox Series X: Microsoft lucrează pentru a reduce dimensiunea jocurilor

         Noua generație de console se apropie, iar una dintre principalele preocupări ale jucătorilor este dimensiunea fișierelor jocurilor. În ultimul episod Inside Xbox, din 7 mai,  am putut vedea câteva dintre primele jocuri pentru Xbox Series X, care vor funcționa cu îmbunătățiri față de versiunile lor pentru Xbox One.

        Unul dintre aspectele care ridică cel mai mult îndoieli este capacitatea de stocare a noilor console și dimensiunea fișierului\fișierelor pe care le vor avea cele mai remarcabile jocuri ale acestora.

         În prezent, există deja jocuri care ocupă mai mult de 100 GB, iar acest lucru ar putea deveni o constantă în noua generație. Din fericire pentru Microsoft, studiourile sale și unii parteneri caută modalități de a reduce dimensiunile fișierelor jocurilor pentru Xbox Series X.

(Credit image: www.windowscentral.com)

         În timpul unui interviu cu Eurogamer, Jason Ronald, șeful dezvoltării pentru Xbox Series X, a vorbit pe această temă și a menționat că Microsoft lucrează constant pentru a reduce dimensiunea jocurilor și actualizările acestora.

        Ronald a afirmat că, deși este o preocupare pe care o au mereu în minte, nu există o metodă sau o soluție rapidă a problemei. Reducerea dimensiunii jocurilor nu este o sarcină ușoară, mai ales atunci când vorbim despre noua generație.

“There is no single silver bullet that just makes games inherently smaller,..– Jason Ronald

         Ronald a menționat că tehnologia de compresie pe care o folosesc este un avantaj. În plus, Microsoft oferă dezvoltatorilor multe instrumente pentru a găsi alternative și pentru a reduce dimensiunea jocurilor lor. Au menționat spre exemplu posibilitatea de a instala doar anumite active, fișiere audio în anumite limbi, etc.

        De asemenea, Ronald a menționat tehnologia Fast Start, care permite identificarea activelor și cât de des sunt utilizate. Șeful dezvoltării Xbox Series X a subliniat că reducerea dimensiunii jocurilor și a actualizărilor este o prioritate pentru Microsoft și mai mulți dintre partenerii săi.

Este cu siguranță o provocare si ceva la care muncim din greu, însă nu există niciun buton, care face ca problema să fie rezolvată rapid. Ceea ce nu vrem să facem este să limităm aceste lumi și universuri uimitoare pe care le creează dezvoltatorii de jocuri. Trebuie doar să le oferim instrumentele pentru a putea face compromisuri corecte, a concluzionat Ronald.

The following two tabs change content below.
mm

Adrian F.

De la o vârstă fragedă, am fost sudat la un PC sau la o consolă. Dragostea mea pentru jocuri a început de la mijlocul anilor ‘95, când am cumpărat un HC 2000 și jucam jocuri încărcate de pe casete audio, apoi am trecut la jocurile pe PC pănă când am pus mâna pe un Xbox 360 și de atunci pasiunea față de Xbox nu arată niciun semn de încetinire.