Xbox Series X tocmai a învins PlayStation 5 cu acest upgrade grafic AMD

Dezvoltatorii de jocuri pentru Xbox pot oferi imagini îmbunătățite datorită software-ului AMD FidelityFX.

Noua counsolă Xbox Series X tocmai a primit o actualizare grafică sănătoasă. Totul se datorează tehnologiei „FidelityFX” de la AMD, care tocmai a fost adăugată la tehnologia de dezvoltare a jocurilor din seria X și Xbox Series S.

Acest lucru nu înseamnă numai că Xbox-urile de ultimă generație pot acum să obțină îmbunătățiri grafice similare cu PC-urile alimentate de AMD, ci oferă X-ului un impuls major față de concurență – PlayStation 5.

FidelityFX este o piesă de software alimentată de AI, care este capabilă să ofere o serie de îmbunătățiri grafice pe care dezvoltatorii să le includă în jocurile lor. Aceasta include umbrire variabilă, claritate a imaginii, ocluzie ambientală, reflecții îmbunătățite și multe altele.

Ideea este că vizualul unui joc poate obține un upgrade semnificativ, fără ca performanța jocului să fie sacrificată în acest proces. Acest lucru va fi util în special pentru Xbox Series S, care se remarcă prin faptul că are un hardware mai puțin impresionant decât fratele mai mare (Series X), mai mare și mai puternic.

Nu există niciun zvon deocamdată despre FidelityFX că ar veni și pe PS5, ceea ce va dezamăgi oamenii care au cea mai recentă consolă Sony. Dar acest lucru nu înseamnă că nu se va întâmpla niciodată, mai ales că PS5 folosește hardware AMD similar cu Xbox Series X, ambalat într-un procesor Zen 2 de 3,5 GHz și un GPU RDNA 2 de 10,28 teraflop. Deci, nu este ca și cum ar fi probleme de compatibilitate hardware.

Totul va depinde de faptul dacă AMD și Sony vor ajunge la un acord și se vor asigura că kiturile de dezvoltare PS5 pot accesa aceeași tehnologie.

The following two tabs change content below.
mm

Adrian F.

De la o vârstă fragedă, am fost sudat la un PC sau la o consolă. Dragostea mea pentru jocuri a început de la mijlocul anilor ‘95, când am cumpărat un HC 2000 și jucam jocuri încărcate de pe casete audio, apoi am trecut la jocurile pe PC pănă când am pus mâna pe un Xbox 360 și de atunci pasiunea față de Xbox nu arată niciun semn de încetinire.