Xbox Series X: tot ce știm despre următoarea consolă Microsoft

- 880 vizualizari

         Microsoft a anunțat pentru prima oară la E3 2019 următoarea de generație de console, numită Project Scarlett. Peste câteva luni, la Game Awards, a fost facut public numele acesteia – Xbox Series X – cât și designul. Noua consolă Xbox va arăta mai mult ca o unitate de desktop PC decât ca o consolă tradițională și ar trebui să ajungă în mâinile pasionaților de gaming până în perioada sărbătorilor de iarnă din 2020.

          Aceasta va debuta alături de un două noi jocuri: Hellblade 2: Senua’s Saga și Halo Infinite. Seria Halo a însoţid aproape de fiecare dată lansarea unei console Xbox, iar compania vrea să păstreze această tradiţie şi pentru noua consolă.

          Încă nu există prea multe informații despre Xbox Series X dar cu ce a dezvăluit Microsoft și cu ce informații s-au mai scurs în mediul online am scris mai jos câteva caracteristici ale noului proiect:
– va include un CPU personalizat, bazat pe arhitectura Zen 2 creat de AMD (8x @ 3.6 GHz);
– va avea suport 8K (7680 × 4320 pixeli) – probabil la 30 FPS (cadre pe secundă);
– pentru spatiu de stocare va utiliza NVMe SSD;
– va avea caracteristici grafice de ultimă generație (ray-tracing), aducând efecte de iluminare ultra-realiste – AMD Navi-based GPU (12 TF RDNA);

– un nou standard de memorie va fi folosit pentru RAM – 16GB GDDR6;
– va fi capabilă de 120 (FPS) cadre pe secundă la o rezoluție 4K;
– va fi compatibilă cu controller-ul și accesoriile Xbox One;
– noul controller va avea o autonnomie de 40 ore și va beneficia de un buton pentru share;
– dimensiune: 30cm x 16cm x 16cm.

          Phil Spencer a anunțat că noul Xbox va veni echipat cu o unitate de disc optică și va suporta patru generații de jocuri Xbox prin programul Backward Compatibility. Asta înseamna că toate jocurile de Xbox One vor putea fi jucate pe noua consolă, iar gamerii vor putea face mult mai ușor trecerea la noua consola, având oricând acces la progresul jocurilor și la skin-urile achiziționate pe vechea generație de console.

             Cât despre prețul consolei se zvonește ca ar fi în jur de 500$, ceea ce reprezintă un preț puțin mai mare decât cel avut de Xbox One X la lansare în 2017

Update martie 2020:

XboxSeriesXvsPS5

Rating: 5.0/5. From 5 votes.
Please wait...
The following two tabs change content below.
mm

Adrian F.

De la o vârstă fragedă, am fost sudat la un PC sau la o consolă. Dragostea mea pentru jocuri a început de la mijlocul anilor ‘95, când am cumpărat un HC 2000 și jucam jocuri încărcate de pe casete audio, apoi am trecut la jocurile pe PC pănă când am pus mâna pe un Xbox 360 și de atunci pasiunea față de Xbox nu arată nici un semn de încetinire.