Xbox Series X: tot ce știm despre următoarea consolă Microsoft

         Microsoft a anunțat pentru prima oară la E3 2019 următoarea de generație de console, numită Project Scarlett. Peste câteva luni, la Game Awards, a fost facut public numele acesteia – Xbox Series X – cât și designul. Noua consolă Xbox va arăta mai mult ca o unitate de desktop PC decât ca o consolă tradițională și ar trebui să ajungă în mâinile pasionaților de gaming până în perioada sărbătorilor de iarnă din 2020.

          Aceasta va debuta alături de un două noi jocuri: Hellblade 2: Senua’s Saga și Halo Infinite. Seria Halo a însoţid aproape de fiecare dată lansarea unei console Xbox, iar compania vrea să păstreze această tradiţie şi pentru noua consolă.

          Încă nu există prea multe informații despre Xbox Series X dar cu ce a dezvăluit Microsoft și cu ce informații s-au mai scurs în mediul online am scris mai jos câteva caracteristici ale noului proiect:
– va include un CPU personalizat, bazat pe arhitectura Zen 2 creat de AMD (8x @ 3.6 GHz);
– va avea suport 8K (7680 × 4320 pixeli) – probabil la 30 FPS (cadre pe secundă);
– pentru spatiu de stocare va utiliza NVMe SSD;
– va avea caracteristici grafice de ultimă generație (ray-tracing), aducând efecte de iluminare ultra-realiste – AMD Navi-based GPU (12 TF RDNA);

– un nou standard de memorie va fi folosit pentru RAM – 16GB GDDR6;
– va fi capabilă de 120 (FPS) cadre pe secundă la o rezoluție 4K;
– va fi compatibilă cu controller-ul și accesoriile Xbox One;
– noul controller va avea o autonnomie de 40 ore și va beneficia de un buton pentru share;
– dimensiune: 30cm x 16cm x 16cm.

          Phil Spencer a anunțat că noul Xbox va veni echipat cu o unitate de disc optică și va suporta patru generații de jocuri Xbox prin programul Backward Compatibility. Asta înseamna că toate jocurile de Xbox One vor putea fi jucate pe noua consolă, iar gamerii vor putea face mult mai ușor trecerea la noua consola, având oricând acces la progresul jocurilor și la skin-urile achiziționate pe vechea generație de console.

             Cât despre prețul consolei se zvonește ca ar fi în jur de 500$, ceea ce reprezintă un preț puțin mai mare decât cel avut de Xbox One X la lansare în 2017

Update 10 martie 2020:

XboxSeriesXvsPS5

Update 16 martie 2020:

Update 11 august 2020: 

>>> Microsoft: Consola Xbox Series X va fi lansată în noiembrie

 

Update 19 august 2020:  Xbox Series S este cu 61% mai slab decât Xbox Seris X

Cea mai recentă serie de detalii provine de la site-ul TweakTown, care a postat o comparație fantastică între Xbox Series X și Xbox Series S, pe care o puteți vedea mai jos. Editorul Tom Warren (The Verge) a adăugat un comentariu recent sugerând că GPU la Xbox Series S are 20 CU cu 1,55 GHz.

 

Update 8 septembrie 2020:

>>> Xbox Series X și Xbox Series S: data și prețul lansării au fost dezvăluite

 

Update 10 septembrie 2020:

>>> Xbox Series X și S – Specificații, preț și dată de lansare

 

Update 27 septembrie 2020:

>>> Dimensiunile consolei Xbox Series X

 

The following two tabs change content below.
mm

Adrian F.

De la o vârstă fragedă, am fost sudat la un PC sau la o consolă. Dragostea mea pentru jocuri a început de la mijlocul anilor ‘95, când am cumpărat un HC 2000 și jucam jocuri încărcate de pe casete audio, apoi am trecut la jocurile pe PC pănă când am pus mâna pe un Xbox 360 și de atunci pasiunea față de Xbox nu arată niciun semn de încetinire.