Xbox Series X vs Xbox One X: Ar trebui să treci la următoare generație?

Xbox Series X vs Xbox One X: Ar trebui să treci la următoare generație?

            Xbox One X este deja disponibil, lansat în noiembrie 2017, dar dacă doriți să puneți mâna pe un Xbox Series X, va trebui să așteptați un pic mai mult.
            Microsoft a declarat că următoarea consolă va veni de „Holiday 2020” cu titluri importante precum Halo Infinite și Hellblade 2: Senua’s Saga. Este de remarcat faptul că actuala consolă 4K este din ce în ce mai ieftină, astfel că gamerii ar putea să se simtă mai ispititi și să sară pe una în următoarele luni. La momentul de față cel mai mic preț de pe piață îl are Gamestore, care o vinde la prețul de 1479 RON. Prețul acesteia sigur va scădea odată cu lansarea noii generații.
          Cât despre prețul noului series X deocamdată nu există ceva oficial. Nicio companie nu intenționează să repete greșelile de 599$ pentru PS3 în 2006 sau cea a originalului Xbox One de 499 dolari. Unele zvonuri au sugerat că următoarea consolă Xbox va fi în jur de 499$.
          Cu alte cuvinte, nu știm încă prețul Xbox-ului pentru noua generatie, dar șeful Xbox, Phil Spencer, a subliniat că Microsoft nu va face aceeași greșeală care le-a zdruncinat începutul în actuala generație a consolei.

Xbox Series X vs Xbox One X – Specificații

         Tocmai a aterizat o mulțime de noi detalii privind specificațiile seriei X. Acest lucru a exercitat o mare presiune asupra concurenței PS5 de la Sony, pentru a le urmări exemplul.  Până acum, Microsoft a fost mult mai deschisă în ceea ce privește oferirea de informații despre consola de ultimă generație.
         Deși putem arunca o privire asupra specificațiilor de pe hârtie, este greu să spunem cum se vor compara aceste două console până când vom pune mâna pe Xbox Series X.  Deocamdată, acestea sunt numerele:

Xbox One X Xbox Series X
CPU: Eight-core 2.3GHz custom AMD CPU: Eight-core 3.8GHz (3.6GHz with SMT) custom AMD 7nm
GPU: 6 teraflops 1172 MHz GPU: 12 teraflops 1.825GHz (locked)
RAM: 12GB GDDR5 RAM: 16GB GDDR6
Frame rate: Up to 60 fps Frame rate: Up to 120 fps
Resolution: Up to 4K Resolution: Up to 8K
Optical: HD Blu-Ray disk drive Optical: HD Blu-Ray disk drive
Storage: 1TB HDD Storage: 1TB NVMe SSD
Backwards compatibility: Yes Backwards compatibility: Yes

         Seful Xbox, Phil Spencer, a anunțat recent că seria X va putea reda titlurile de la fiecare consola Xbox anterioară, ceea ce înseamnă că Xbox Series X va beneficia, ca și predecesorul său, de Backwards compatibility . Acest lucru va avea un impact mare pentru seria X deoarece va oferi o experiență vizuală mai bună atunci când joci jocuri din generațiile anterioare.

         Conform videoclipului de mai sus viteza de încărcare a Xbox Series X este net superioara One X-ului. Acesta se va încărca de 5 ori mai repede față de Xbox One X.
         O altă caracteristică nouă pe care o va avea series X, în plus fața de X-ul actual, este “Quick Resume”. Aceasta va oferi schimbarea rapidă între jocuri și reluarea lor exact din momentul în care acestea au fost suspendate.

 

       Cât despre controller, Xbox One este probabil unul dintre cele mai bune gamepad-uri disponibile. Cu toate acestea, controllerul Seria X va avea câteva modificări și completări ușoare. Este un pic mai mic în general și ușor redimensionat (dar nu foarte mult). Acesta va avea un buton de partajare și un d-pad hibrid modular. În plus, controlerul Seria X poate fi utilizat pe Xbox One, iar controlerele Xbox One pot fi utilizate pe Seria X.

XboxSeriesXController

The following two tabs change content below.
mm

Adrian F.

De la o vârstă fragedă, am fost sudat la un PC sau la o consolă. Dragostea mea pentru jocuri a început de la mijlocul anilor ‘95, când am cumpărat un HC 2000 și jucam jocuri încărcate de pe casete audio, apoi am trecut la jocurile pe PC pănă când am pus mâna pe un Xbox 360 și de atunci pasiunea față de Xbox nu arată niciun semn de încetinire.